Žuti noćurak: ova biljka sadrži lekvite kiseline koje isceljuju celo telo

Iako je medicina dosta napredovala, neki lekovi iz prirode su nezamenljivi!

Žuti noćurak ima veliki broj benefita za organizam, pa ne čudi što se decenijama unazad koristi u svrhu lečenja mnogih bolesti. Od onih bezalenih do težih oboljenja.

Žuti noćurak je biljka koja dolazi sa američkog kontinenta, ali uspeva i kod nas i mnoge porodice ga i gaje. Ono što je specifično kod ove biljke, su cvetovi jarko žute boje po kojima je i dobio naziv. Drugi deo naziva, noćurak, dobio je jer se njegovi cvetovi otvaraju tek kada padne mrak, a zatvaraju sa prvim zracima Sunca.

Lekovite biljke za ginekološko zdravljeLekovite biljke za ginekološko zdravljeŽene imaju specifične zdravstvene potrebe tokom različitih životnih ciklusa. Dobar oslonac u negovanju zdravlja pruža - sama…

Ono po čemu je posebna ova biljka jeste sadržaj esencijalnih masnih kiselina, ali i, najvažnije, sadržaju gama linolenske kiseline. Upravo ova kiselina je toliko važna za organizam, jer dobro utiče na hormone, posebno na prostaglandin.

Ovaj hormon utiče na snižavanje krvnog pritiska, na zdravlje kože, na insulin, poboljšava imunitet, održava nivo tečnosti u našem organizmu i još mnogo toga.

Ulje žutog noćurka je veoma dobro za mnoge poremećaje, od onih bezazlenih do zaista ozbiljnih bolesti. Naime, žuti noćurak može da pomogne prvenstveno ženama i tu zaista ima široku primenu. Odličan je za ublažavanje simptoma pms-a, zatim kod bolnih mestruacija i kod neplodnosti.

Koristi se i u kozmetičke svrhe, jer može da podstakne rast kose i noktiju, a pozitivan uticaj ima i na izgled kože.

Kako da se lečimo medicinom američkih Indijanaca: drevne terapije sa lekovitim biljkama u borbi protiv bolestiKako da se lečimo medicinom američkih Indijanaca: drevne terapije sa lekovitim biljkama u borbi protiv bolestiIndijanci su verovali da je za zdravlje bitna ravnoteža duha i tela. Šta više, verovali su da bolest napada neuravnoteženu osobu…

On leči i ozbiljinije poremećaje ili bar ublažava posledice ozbiljnijih bolesti. Koristi se u procesu lećenje alkoholizma. Koristan je kod pacijenata koji imaju osteoporozu, artritis, kao i kod osoba koje pate od hroničnog umora.

Delotvoran je i kada je u pitanju rak ili multipla skleroza, kod bolesti srca, nevrnog sistema, dijabetesa i krvnih sudova. Potvrđeno je pozitivno dejstvo na ublažavanje simptoma Alchajmerove, ali i Parkinsonove bolesti.

Žuti noćurak možete da nađete u raznim oblicima, a u najvećoj meri se koriste uljane kapi.

Nepomena: Pre korišćenja ovog prirodnog leka, obavezno se konsultujte sa stručnjakom!

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.