Znakovi da je u vašem telu prisutna kandida: simptomi koji ukazuju na gljivičnu infekciju

Simptomi koji ukazuju da je u telu prisutna infekcija kandidom!

Mikroflora u ljudskom organizmu podrazumeva prisustvo brojnih mikroorganizama koji su stalno prisutni na složi i sluzokoži. Usled oslabljenog imuniteta, nezdravih navika, određenih lekova i naglih promena u organizmu, mikroflora može da bude narušena i tada negativni mikrorganoizmi poput gljivica pokreću upale u telu, narušavaju zdravlje i mogu uzrokovati razna oboljenja.

Jedna od najčešćih gljivičnih infekcija jeste kandida koja se može javiti u crevima ili genitalijama. Kandida je gljivica koja u malim količinama živi u našem organizmu i potpomaže varenju hrane i apsorpciji nutrijenata. međutim, kada se njen broj pojača, nastaju određene tegobe u organizmu i potrebno je lečenje i promene određenih životnih navika.

Kako da izvedete kućni test za kandiduKako da izvedete kućni test za kandiduTest sa pljuvačkom možete izvesti kod kuće, a on će vam pokazati da li postoji ozbiljna sumnja da imate preveliku količinu…

Kandidu najčešće uzrokuje preterana konzumacija ugljenih hidrata i rafinisanog šećera, konzumiranje alkohola, oralna kontracepcija, stresan način života, često lečenje antibioticima i značajan pad imuniteta.

Znakovi koji ukazuju da je u telu prisutna kandida:

  • problemi sa probavom koji su praćeni zatvorom, dijarejom, bolom u stomaku, osećajem nelagodnosti u stomaku i nadutosti
  • pojava dermatitisa, ekcema, osima ili crvenila na koži
  • stalni osećaj umora, pospanosti i razdražljivosti
  • nagle promene raspoloženja (depresivna stanja, nervoza...)
  • mikoza stopala ili noktiju
  • upala genitourinarnog sistema, hronični cistitis,pojačan sekret, pojačan miris sekreta, osećaj svraba na genitalijama
  • česta pogoršanja alergija ili pojava sezonske groznice
  • pogoršanje stanja sa artritisom, psorijazom, ulceroznim kolitisom
  • pojačana želja za slatkišima i unosom ugljenih hidrata
  • povećanje telesne težine, gojaznost

Ukoliko primetite neke od simptoma kandide, važno je da se konsultujete sa svojim lekarom koji će prepisati odgovarajuću terapiju.

Kako da se izborimo sa gljivicama: 5 prirodnih recepata protiv kandideKako da se izborimo sa gljivicama: 5 prirodnih recepata protiv kandideDa bi lečenje uporne kandide bilo što uspešnije, na raspolaganju su nam i provereni prirodni lekovi.

Najpre, treba izbaciti iz ishrane šećer i smanjiti unos ugljenih hidrata, jer se kandida hrani šećerom. Izbacite iz ishrane torte, kolače, testenine, alkohol, peciva, belo brašno. Takođe izbegavajte konzumiranje kefira i kiselog kupusa, odnosno fermentisanih namirnica koje hrane dobre bakterije, jer isto tako hrane i kandidu.

Nakon lečenje kandide najčešće se preporučuje umereno konzumiranje probiotika kako bi crevna mikroflora vratila u stanje ravnoteže.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.