Zlatna kurkuma mešavina: moćni prirodni antibiotik reguliše krvni pritisak

Kurkuma i med imaju snažna dejstva protiv upala i antikancerogena svojstva, a mešavina ova dva sastojka sa razlogom je nazvana zlatna. Evo šta još treba da joj dodate...

Mešavina meda i kurkume poznata je i kao zlatna mešavina. "Zlatna" je zbog svojih velikih zdravstvenih dobrobiti, ali i zbog izgleda koji podseća na boju tog plemenitog metala. Kurkuma i med imaju snažna dejstva protiv upala i antikancerogena svojstva. Pomažu uništavanju mnogih vrsta bakterija, koje su uzročnici bolesti, te povećavaju prirodnu otpornost organizma. Kurkuma sadrži kurkumin (prirodan aktivni sastojak) koji djeluje na više od 150 različitih bolesti.

Kurkuma u korist zdravlja: 6 "zašto" i 6 "zato"...

Sastojci:

  • 1 čajna kašičica naribane limunove kore
  • 1 čajna kašičica kurkume
  • 100 g meda
  • 2 čajne kašičice jabukovog sirćeta
  • prstohvat crnog bibera

Priprema:

U posudici pomiešajte kurkumu, jabukovo sirće i crni biber. Dodajte ribanu limunovu koru i med. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu stavite u staklenu čašu i čuvajte u frižideru.

I hrana i lek: moćna kurkuma u službi zdravlja i lepote...

Doziranje:

Dnevna doza je jedna supena kašika Zlatne mešavine. Kako bi postigli najbolji rezultat, smesu konzumirajte ujutru. Stavite u usta i pustite neka se otopi, a zatim progutajte. Pričekajte nekoliko minuta pre nego što popijete vodu ili neku drugu tečnost. Ova mešavina se preporučuje i onima koji boluju od hipertenzije jer reguliše krvni pritisak.

Izvor: Alternativa za vas

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.