OVA ODLUKA U NOVOJ GODINI UČINIĆE ČUDO ZA VAŠE ZDRAVLJE: evo kako da najlakše preporodite organizam

U novoj godini donesite najbolju odluku za svoje zdravlje - evo za koliko treba da produžite spavanje da biste sprečili bolest organizma!

Ima li šta gore od žestoke jutarnje glavobolje? Izazivaju je mnogobrojni razlozi, a najčešće objašnjava italijanski neurolog iz Rima dr Salvatore Napoli:

Lekoviti čaj sprečava pojavu malignih ćelija: evo koji napitak treba da pijemo svaki dan

- Ako manje spavate, dolazi do nagle promene u organizmu. Da bi se telo zaštitilo, raste proizvodnja takozvanih borbenih hormona, što je praćeno ubrzanim radom srca, skokom pritiska i pojavom stresa, a glavobolja je posledica takvog stanja. Kada se tako probudite, ukoliko je moguće, odspavajte još pola sata da bi se telo odmorilo. Pola sata dodatnog sna potpuno može da vas oporavi.

Sa druge strane, ukoliko spavate preterano dugo, smanjuje se proizvodnja hormona serotonina, što za posledicu ima smanjen priliv krvi u mozak i takođe nastanak glavobolje. Ovo se dešava najčešće vikendom, kada nam se pruža prilika za duže spavanje-kaže dr Napoli.

Tekst: Z. O. J.

Izvor: Novosti

procitajte.jpg

KAKO DA SE LEČITE KAO SIBIRSKI ŠAMAN: evo koja biljka leči neplodnost i smanjuje tegobe u klimaksu

 

Jaroslav Kazimirov je šaman i travar iz Omska. Šamanska "žica" prenosila se s kolena na koleno po ženskoj liniji, pa je Jaroslav prva znanja stekao od bake, kod koje je provodio raspuste u jednom sibirskom selu, gde je u tajgama brao biljke i učio o travama i tradicionalnom lečenju. Iako je diplomirao na Fakultetu za kulturu u Omsku, nastavio je da se bavi narodnom medicinom.

Rhodiola je zlatni koren koji topi masne naslage i pobeđuje depresiju

Neplodnost i klimakterične tegobe

Veruje se da žalfija normalizuje aktivnost polnih žlezda. Stoga se koristi kod neplodnosti, kao i u klimakteričnom periodu i kod staračke slabosti kao "podmlađujući" lek. Infuzum žalfije, kada se uzima oralno, smanje znojenje ali i laktaciju, a jača centralni nervni sistem. Ipak, ne sme se uzimati u prevelikim dozama, i ne duže od tri meseca, jer izaziva iritaciju sluzokože. Takođe, kontraindikovana je kod akutnog nefritisa i trudnoće. Infuzum za oralnu primenu: jedna do dve kašike biljke prelije se sa dve šolje vrele vode (dnevna doza).

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.