Zdravlje je balans životne energije

Homeopatija vidi izlečenje kao ponovno oscilovanje životne energije na idealnoj frekvenciji.

Klasičan zapadni medicinski sistem samo je jedan od mnogih medicinskih sistema koji postoje širom sveta. Svi medicinski sistemi koji na čoveka gledaju kao na energiju koja je nedeljivi deo svega ostalog što postoji u univerzumu nazivaju se jednim imenom: holistički medicinski sistemi. Tu spadaju kineska medicina, ajurveda, sida medicina, tibetanska medicina, šamanizam, homeopatija… U njih bi se mogli ubrojati i mnogi nesistematizovani i neimenovani načini lečenja koji su rasprostranjeni širom planete, a koji se zasnivaju na teranju "zlih sila" koje izazivaju bolesti i prizivanju "dobrih sila" koje leče. Isterivanje đavola, koje se radi u okviru mnogih religija, takođe se može ubrojati u ovu vrstu lečenja. Osnovna razlika između klasičnog i holističkih medicinskih sistema jeste u poimanju čoveka. Dok u klasičnoj medicini manje-više važi da je čovek ono što možemo percipirati sa svojih pet čula, a to je fizičko telo, u holističkim medicinskim sistemima smatra se da je čovek u osnovi energija.

To je životna energija, koja je u Indiji poznata kao prana, u Kini kao či, u homeopatiji kao vitalna sila… Životna energija manifestuje se na tri različita nivoa:

  • mentalnom, u vidu misli, što je najsuptilnija manifestacija energije,
  • emotivnom, u vidu osećanja, što je malo grublja manifestacija,
  • fizičkom, u vidu fizičkog tela, kao njene najgrublje manifestacije.

Životna energija jeste ono čime se bave holistički medicinski sistemi. Međutim, to je samo jedan deo čoveka. Šta je njegov drugi deo može se objasniti rečenicom: JA SAM LAZAR.

Ona se sastoji iz dva dela: JA SAM i LAZAR. LAZAR je sve ono što je do sada navedeno, tj. životna energija sa njene tri manifestacije, a JA SAM jeste ono što mi zapravo jesmo. Šta je to što mi zapravo jesmo i kakva je veza između JA SAM i LAZARA?

Da bismo to shvatili, treba da znamo da je (prema indijskim izvorima) ceo svemir sazdan iz pet osnovnih elemenata: zemlje, vode, vatre, vazduha i etra. Tih pet elemenata čini manifestnu realnost, tj. ono što mi smatramo realnošću. U nekom trenutku tih pet elemenata spaja se u određenom odnosu, nakon čega ih prožima životna energija. Sama životna energija dolazi iz JA SAM (JA SAM jeste izvor životne energije) i nakon što prožme pet elemenata koji su se spojili u određenom odnosu, ona se preko njih manifestuje na tri nivoa: mentalnom, emotivnom i fizičkom u vidu Lazara. Samo JA SAM, kao i životna energija, nalazi se na energetskim nivoima (postoji više različitih energetskih nivoa). Dakle, Lazar je životna energija i njena manifestacija kroz pet osnovnih elemenata na mentalnom, emotivnom i fizickom nivou. Lazar je nastao igrom slučaja (iako ništa nije slučajno), desio se kao takav i kao takav trajaće neko vreme.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.