Zašto treba više da jedete bundevu: kraljica jeseni čini čuda za zdravlje

Bundeva čisti organizam od toksina, bogata je antioksidansima i deluje protivupalno.

Pravo je vreme za uživanje u slatkim plodovima zlatne jeseni. Tu je nezaobilazna bundeva koju bi trebalo što više konzumirati zbog blagotvornih sastojaka.

Čisti organizam od toksina, bogata je antioksidansima i deluje protivupalno.

Odlična je za zglobove, pomaže kod povreda mekog tkiva, ali i u borbi protiv stresa.

Bundeva je bogata vitaminom A, koji čuva oči od degenerativnih promena i katarakte, dok visok nivo vitamina C doprinosi jačanju imuniteta i podstiče proizvodnju kolagena, što kožu čini blistavom i elastičnom.

Nikad je ovako niste jeli, a oduševićete se: pečena slana bundeva (RECEPT)Nikad je ovako niste jeli, a oduševićete se: pečena slana bundeva (RECEPT)Jesenji plod koji je magičan izvor hranljivih materija - bundeva, može se spremati na najrazličitije načine, samo je potrebno da…

Ako ste se zapitali zašto je narandžaste boje, evo odgovora: izuzetno je bogata karotenom, koji usporava starenje i sprečava kardiovaskularne bolesti.

Semenke od bundeve, koje rado grickamo, imaju visok nivo proteina i masnih kiselina koje pomažu u regulaciji holesterola, čuvaju od artritisa, jačaju moždane funkcije, dok je ulje iz semenki bundeve odlično za lečenje upale prostate.

Izvor: Novosti

S.D.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.