Zašto telo PRESTANE da samo sebe leči: gde je mesto lekova u holističkoj medicini

"Slomljeno srce" ili "kamen u stomaku" često znači da je emotivno stanje prešlo u fizičku manifestaciju, odnosno u bolest, objašnjava doktorka Dobrinka Arbanovski...

Doktorka Dobrinka Arbanovski, spec. interne medicine i vlasnica ordinacije Holitimed, odnedavno i na čelu Holističke akademije, zajedno sa Majom Popov, bavi se holističkim pristupom lečenju još od 1995. godine. Sve je počelo nakon što je te iste godine otvorila internističku ordinaciju u Beogradu i prva na ovim prostorima uvela biorezonantnu metodu, za koju se edukovala kod nemačkih i slovenačkih predavača.

Prethodno je diplomirala na Medicinskoj akademiji u Sofiji, a specijalizirala internu medicinu u Beogradu, gde je i radila kao klinički lekar. Svo to iskustvo i obrazovanje predstavljali su odličan temelj za nadogradnju u biofizičkoj medicini, a lični afinitet je doktorku Dobrinku „odveo" do holističke medicine koja je za nju, kako kaže, predstavljala novo polje neograničenih mogućnosti.

Kako kineska medicina rešava problem viška kilograma: zašto velike, hladne salate nisu za mršavljenje...

Na pitanje kako se zainteresovala za holistički pristup lečenja, doktorka Arbanovski odgovara: „Postoje događaji u životu, naizgled potpuno beznačajni, koji nas lansiraju u sasvim neočekivanom smeru, a njihov značaj shvatimo tek mnogo kasnije. To se desilo i meni. Jedan događaj koji zbog svoje običnosti nije nikako sam po sebi interesantan, promenio je i moj lični i moj profesionalni put. Bio je to blesak koji me je usmerio u ničiju zemlju, izbacio iz zone komocije u koju se nikad kasnije nisam vratila. A sada znam da je, posle rođenja moje dece i njihove dece, ovaj događaj bio najznačajniji u mom životu. Imala sam tu ludu sreću da ga prepoznam i bez razmišljanja sledim njegovu poruku. I beskrajno sam zahvalna na tome."

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.