Zašto svaki dan treba da pojedete jednu jabuku: lekovito voće koje eliminiše otrove iz organizma

Zdravstvene dobrobiti jabuke su mnogobrojne, a evo kako utiče na organe i prevenciju oboljenja!

Izreka da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje nije bez osnova. Stručnjaci su analizirali hemijski sastav ove voćke i utvrdili da su njene fitohemikalije sredstvo protiv najmanje tri vrste karcinoma - pluća, debelog creva i jetre.

Posebna studija pokazala je da oni koji jedu pet ili više jabuka nedeljno imaju zdravija pluća od onih koji ih jedu manje ili ih uopšte ne jedu.

Japanska jabuka, kaki ili persimon: kako se jede i kako utiče na zdravljeJapanska jabuka, kaki ili persimon: kako se jede i kako utiče na zdravljeJapanski kaki ili japanska jabuka uravnotežuje energiju!

Jabuke su zdrave i zato što olakšavaju probavu, a sadrže i korisne materije koje stimulišu imuni sistem. Ovo voće obiluje mnogobrojnim vitaminima i mineralima, jabukovom, limunskom, mravljom kiselinom i prirodan je izvor ugljenih hidrata.

Pektin ili voćni žele jabuke efikasno apsorbuje vodu i toksične materije u crevima. Na taj način jabuka eliminiše otrove iz organizma. Ako se jede u kombinaciji sa drugom hranom, proces razgradnje može da traje nekoliko sati, tako da je savet da se jabuka pojede pola sata pre obroka ili nekoliko sati posle.

Zdravstvene dobrobiti jabuke su mnogobrojne. Značajna je i zbog toga što sprečava razvoj srčanih bolesti, reguliše šećer u krvi, poboljšava vid i krvnu sliku, snižava pritisak i sprečava gubitak tonusa mišića.

Tri lekovita napitka od jabuke za živce i želudac po receptu Vase PelagićaTri lekovita napitka od jabuke za živce i želudac po receptu Vase PelagićaNema toga što ne može da izleči jabuka, naročito ako vam je na poklon pruži ruka prijatelja! To se jasno vidi iz zapisa našeg…

Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako se oguli kora ostaje svega 2,1 grama ovih značajnih hranljivih materija. To je razlog zašto je preporučljivo da se jede neoljuštena jabuka.

Studija sprovedena na univerzitetu Kornel, pokazala je da jedinjenje poznato po imenu terpen, koje se nalazi u kori jabuke, može da spreči ili ubije postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima.

U praktičnoj primeni u tu svrhu može da posluži čaj od kore jabuke. Potrebno je šaka kore, od tri do četiri šolje vode, pola kašičice cimeta, jedna kašika meda i jedna kašika limunovog soka. U posudu stavite sve sastojke, osim meda, i kuvajte oko 15 minuta. Procedite, dodajte med i uživajte u savršeno zdravom napitku.

Izvor: Novosti

I.K.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.