Za dušu i telo: Top tretmani koji vraćaju životnu energiju

Savremen način života može negativno uticati na naše fizičko, ali i psihičko zdravlje.

Stresne situacije na poslu, gužva u prevozu i saobraćaju, stajanje u „kilometarskim" redovima, nezdrav san, neredovna i nezdrava ishrana... Lista svih ovih loših stvari koje čine našu svakodnevicu bi se mogla nastaviti u nedogled.

Svima nam je jasno da su dobronamerni saveti naših bližnjih poput „ne nerviraj se" ili „stavi svoje zdravlje na prvo mesto", nažalost, praktično beskorisni. Često je gotovo nemoguće pridržavati se nekog novog, zdravijeg načina ishrane, izdvojiti dovoljno vremena za zdrav san ili ugasiti telefon i jednostavno otići iz grada na par dana.

Srećom, postoje tretmani koji vam mogu pomoći da povratite svoj balans i životnu energiju, rešite se nesanice, bolova i - lošeg raspoloženja! I još bolje - svi se mogu lako i bez nerviranja pronaći i rezervisati na servisu SrediMe.

Reiki masaža

Reiki je drevna istočnjačka metoda isceljivanja dodirom i spada u energetske teraputske metode. Njen cilj je da uspostavi ravnotežu u cirkulaciji energije i životne snage, kako bi pokrenula naše telo i uopšte čitav organizam. Reiki masaža zasniva se na principu po kom smo svi mi nosioci univerzalne energije koju moramo kanalisti, kako bismo je mogli iskoristiti na najbolji mogući način. Reiki masaža oslobađa energiju, vraća snagu i životnu radost, pa je samim tim odličan i efikasan lek protiv stresa, anksioznosti, nesanice, kao i svih drugih štetnih posledica umora.

Lava Shells masaža

Za sve Vas koji osećate nedostatak energije, bolove i napetost u mišićima ili jednostavno želite da poboljšate izgled i kvalitet svoje kože preporučujemo Lava Shells masažu! Lava Shells spada u holističke masaže jer utiče na ukupno zdravlje organizma i pomaže u lečenju brojnih zdravstvenih poremećaja: otklanja spazam i bolove u mišićima, poboljšava cirkulaciju i imunitet, otklanja napetost i hroničan umor uzrokovan stresom.

sredi me na belom.jpg

Haloterapija

Haloterapija predstavlja dozirani boravak u posebno napravljenoj sobi - slanoj sobi, koja imitira prirodnu slanu pećinu sa lekovitom mikroklimom. Boravak u kontrolisanim uslovima slane sobe i udisanje aerosoli natrijum-hlorida pozitivno utiče na sve disajne organe. Haloterapija klinički je dokazana kao preventivna ili pomoćna terapija kod oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva. Vremenom je uočeno i da čestice soli mogu pomoći kod nekih kožnih oboljenja, pa se preporučuje i za osobe atopične građe ili one koje imaju psorijazu. Delotvorna je za poboljšanje fizičkog stanja i olakšanja mentalnih tegoba kao što su: napetost, hronični umor, iscrpljenost i stres.

Aromaterapija

Aromaterapija predstavlja putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih eteričnih esencija koje blago miluju dušu. Pored toga što su eterična ulja lekovita, samo njihovim mirisanjem popravljamo raspoloženje i osećamo se bolje. To se dešava zato što je čulo mirisa povezano sa limbičkim sistemom - područjem u mozgu koje se bavi emocijama i pamćenjem - baš tu leži objašnjenje tajanstvenih mogućnosti umeća aromaterapije i psihoaromaterapije koja pomaže kod emocionalnih i mentalnih disbalansa. Jedan od oblika aromaterapije jeste terapija dodirom. Ta metoda kombinuje fizičke i emocionalne efekte nežne masaže sa lekovitim i psihoterapijskim funkcijama esencija biljaka, smanjuje stres i poboljšava raspoloženje.

Refleksološka masaža

Stopala i šake govore sve o nama i našem zdravlju - kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament. Refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima i rukama, koje su povezane s određenim organima, a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Masažom refleksnih tačaka na stopalima terapeut može da otkrije neravnotežu u nekim delovima organizma i da ih određenim tehnikama masaže, koristeći palac i prste, stimuliše pre nego što se ta neravnoteža manifestuje kao simptom bolesti. Kada se odblokiraju sve neravnoteže, omogućava se ponovni protok životne energije, a organizam se vraća u ravnotežu.

SrediMe je tu da pomogne da lakše i brže zakažete svoje tretmane relaksacije i potpuno opušteno krenete u novo godišnje doba.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.