Vodom protiv kilograma: evo šta je najbolji lek za gojaznost

U borbi sa kilogramima zapravo je ključan jedan sastojak i to - voda!

Ako pazite na liniju, neka tečnost koju unosite bude obična voda jer, prema istraživanju Univerziteta u Illinojisu, povećan unos vode može uticati na smanjenje obima struka.

Ove namirnice stalno jedemo zajedno, a ne bi trebalo: izbegnite 7 kombinacija koje nisu dobre za vaše zdravljeOve namirnice stalno jedemo zajedno, a ne bi trebalo: izbegnite 7 kombinacija koje nisu dobre za vaše zdravljeNamirnice nemojte izbaciti sa jelovnika, već pronađite bolju alternativu prilikom kombinovanja sa drugim namirnicama.

Ovo američko istraživanje utvrdilo je da ćemo ako pijemo tri čaše vode više od uobičajenog dnevnog proseka (koji iznosi 4,2 čaše), konzumirati 205 kalorija manje hrane. Efekat će biti veći ako pijete brezinu vodu koja je bogata elektrolitima (poput kokosove vode), a prema nekim istraživanjima pospešuje gubitak kilograma zbog svog detoksikujućeg dejstva.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos4 

Važan savet Opre Vinfri za mršavljenje i zdrav život: predlog jelovnika koji skida masne naslage

 

Opra Vinfri nikada nije skrivala svoju borbu protiv viška kilograma. Slavna voditeljka isprobala je sve moguće dijete, ali kilogrami su se uvek vraćali.

Na kraju je priznala da je pokušavala da smrša iz pogrešnih razloga i zato dugoročno nikada nije nailazila na uspeh.

Naučnici su dokazali: ovaj napitak brzo uklanja stres i nervozu, a ne sadrži kofeinNaučnici su dokazali: ovaj napitak brzo uklanja stres i nervozu, a ne sadrži kofeinDanas su čajevi neretko na bazi zelenog i crnog čaja, što ne pogoduje stresu. Zato isprobajte ovaj ukusni čaj od limunske trave.

Kada bi se kilogrami počeli smanjivati, morala sam osvestiti svoju nameru. Mogla sam izgubiti težinu zato da bih ušla u određeni konfekcijski broj, kako bih prisustvovala nekom događaju ili zato da bih se svidela drugima. Ali nisam mogla održavati težinu zbog istih razloga. Kilogrami bi se uvek vratili. Ovaj put promenila sam svoju nameru. Samo sam želela da budem zdrava. Fizički, emotivno i duhovno. Tada se promenio proces i svrha mog mršavljenja. Bilo mi je lakše jer sam imala jasnije namere, priznaje Opra koja kaže da se sada ničega ne odriče, ne brine o brojkama koje pokazuje vaga i samo vodi računa o porcijama.

Zahvaljujući novom pristupu mršavljenju od 2015. godine izgubila je 20 kilograma, ali ovaj put nije doživela "jojo" efekt i održava telesnu težinu sa kojom je zadovoljna. Najveću ulogu u uspešnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik, a u nastavku proverite šta to voditeljka jede tokom jednog dana.

DORUČAK: Sendvič sa jajetom, avokadom, paradajzom na integralnom hlebu od celog zrna žitarica, čaj

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.