Uvod u refleksologiju: stopala i šake kao mape zdravlja

Po ajurvedskoj medicini u organizmu postoji 104, takozvanih marma bjangham tačaka i najviše ih je locirano na stopalima, šakama i licu. Svaka tačka označava određeni organ, a njenim tretiranjem otklanjaju se blokade koje remete normalan protok energije...

Pritisak na određenu tačku stopala, šake, lica ili drugih delova tela može da dovede do oslobađanja od pojedinih zdravstevnih tegoba... Kod nepoverljivih, ova rečenica najčešće izaziva sumnju.

Kod drugih se obično javlja radoznalost i želja da to provere. A upravo ovim načinom lečenja se bavi refleksologija, drevna istočnjačka holistička nauka, priznata i od zvanične medicine.

"Naziv je dobila po refleksnim zonama ispunjenim tačkama koje se tretiraju. Po ajurevedskoj medicini u organizmu postoji 104, takozvanih marma bjangham tačaka precizno raspoređenih, ali ih je najviše locirano na stopalima, šakama i licu, gde se završava većina refleksnih zona.

Masaža za vitalnost lica (1): izbrišite bore na čelu...

Svaka takva tačka označava određeni organ, a njenim tretiranjem otklanjaju se blokade koje remete normalan protok energije uslovljavajući određeni zdravstveni poremećaj. Telo je, inače, podeljeno sa deset vertikalnih linija, odnosno meridijana, kroz koje energija protiče.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.