Uništava parazite, čuva srce i jača kosti: ovo povrće treba svi da imamo u svojoj kuhinji

Ovo povrće sprečava 6 rizičnih oboljenja u telu!

Radič je tamnoljubičasto lisnato povrće sa belim žilama koje se vrlo često koristi u italijanskoj kuhinji i mediteranskoj ishrani, piše Lovesensa.

Ovo povrće podseća na crveni kupus, ali ima znatno izraženiji i jači ukus od njega. Radič sadrži malo kalorija, ali puno vitamina i minerala. Predstavlja savršen izvor vitamina K i duplo više cinka i bakra od crvenog kupusa.

Ova jednostavna salata će ubrzati vaš metabolizam (RECEPT)Ova jednostavna salata će ubrzati vaš metabolizam (RECEPT)Ova ukusna salata je odličan izvor hranljivih materija koje ubrzavaju metabolizam tako što podstiču lučenje želudačne kiseline.…

Evo koje sve benefite radič ima po naše zdravlje:

1. Bogata je antioksidansima

Radič, odnosno njegovi ljubičasti delovi, sadrži moćan antioskidante antocijane koji štitie ćelije od oksidativnog stresa i slobodnih radikala. Zbog toga se cikorija smatra antikancerogenom namirnicom.

2. Zdravlje srca

Istraživanja dokazuju da radič smanjuje rizik od upala u crevu i pozitivno utiče na krvne sudove, odnosno sprečava nastanak kardiovaskularnih oboljenja. Ovo povrće sadrži polifenole kao što je luteolin koji podstiče cirkulaciju i spečava zakrčenje krvotoka.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.