Tri biljke koje morate koristiti tokom zime

U vreme slavlja i praznika nije retkost da se nakon obilatih gozbi jave i problemi sa varenjem, ali i stres. Kako biste zdravo i radosno iskusili ovaj slavljenički period godine pred nama pobrinuće se tri moćne biljke.

Umirite se uz Ašvaganda - ova adaptogena biljka se koristi u ajurvedi za tretiranje stresa, umora i anksioznosti. Ukoliko vam je pretrpana raspored a ipak svuda želite da stignete, ašvaganda će vas opustiti. Dodatni benefit je što ima i antiupalne efekte.

Prirodni lek za bolje pamćenje: miris ove biljke poboljšava koncentracijuPrirodni lek za bolje pamćenje: miris ove biljke poboljšava koncentracijuRuzmarin je efikasan u borbi protiv promene raspoloženja, stresa, pamćenja i poboljšava brzinu razmišljanja.

Mirođija umiruje stomak - ukoliko ne možete da izbegnete prejedanje tokom praznika, mirođija je odličan saveznik u borbi protiv lošeg varenja i gorušice. Čaj od mirođije se može napraviti od zelenih delova biljke ili sušenih semenki. Idealno je da ga popijete nakon obroka.

Pomoć iz kuhinje: rešite se stresa uz pomoć ovih namirnicaPomoć iz kuhinje: rešite se stresa uz pomoć ovih namirnicaZdrava hrana koja pomaže u borbi protiv stresa - evo koje namirnice ublažavaju nervozu!

Stimulišite imunitet origanom - zimovanja, posete rodbini, mnogo ljudi i poljubaca ali osećate da vas lomi prehlada. Tu na scenu stupa origano koji sadrži ulja koja su pak izuzetnpo važna u održavanju ravnoteže mikroba.

Preporučuje se 1-3 kapi esencijalnog ulja od origana za upaljeno grlo i respiratorne infekcije. Neki terapeuti preporučuju da se mala količina naneta na predeo oko uveta može koristiti i za infekcije uha. Važno je samo ulje tazblažiti u nekom baznom ulju npr. kokosovom.

Izvor: Sensa

Marija Milačić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.