Tradicionalna medicina u porođaju

Akupunktura, homeoterapija, aromaterapija, ozonoterapija, perinealna masaža eteričnim uljima, joga... Sve to može blagotvorno delovati na porođaj i zdravlje majke i deteta, a više o ovim terapijama možete saznati na skupu posvećenom tradicionalnoj medicini u trudnoći i porođaju.

Niz predavanja pod nazivom „Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće" u kojima će o trudnoći i porođaju biti govora iz ugla tradicionalne medicine održaće se u Domu zdravlja Vračar, 19. oktobra 2013. godine. Organizatori su Sekcija za Tradicionalnu medicinu Srpskog lekarskog društva, Porodilište Opšte bolnice u Pančevu i Dom zdravlja „Vračar".

Predavači, vrhunski stručnjaci u oblasti zaštite zdravlja majki, na ovom međunarodnom skupu govoriće na više tema koje se tiču zdravlja budućih majki i porodilja. Sve teme raspoređene su u četiri sekcije - sterilitet, porođaj, perinatalna zaštita i nega majke i novorođenčeta po porođaju.

Skup se održava u organizaciji sekcije za Tradicionalnu medicinu Srpskog lekarskog društva, porodilišta Opšte bolnice u Pančevu i Doma zdravlja "Vračar".

Otvaranje skupa zakazano je za 9.30 č, a uvodnom rečju će prisutne pozdraviti i otvoriti predavanja dr Vladimir Vajs.

Tokom predavanja koja se tiču steriliteta, posetioci skupa moći će da saznaju više o akupunkturi i ozonoterapiji u lečenju ovog problema reproduktivnog sistema od dr Danice Cvetković, sterilitetu kao posledici transgeneracijskih trauma od prof. dr Slađane Jović, dok će o emotivnim stanjima kod žena i parova koji su suočeni s ovim problemom posetioci čuti više od Biljane Vujović.

O samom činu porođaja govoriće babice, koje će istaći svoju ulogu u sprečavanju epiziotomije, ali i podsetiti na značaj emotivne podrške i problem negativnih emotivnih stanja porodilja.

Takođe, tu je i pitanje perinatalne zaštite, o kom će, između ostalih, govoriti psihološkinja Jelena Vujačić i dr sci. Vladimir Holodkov.

Na samom kraju, posetioci skupa „Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće" moći će da čuju više o nezi majke i novorođenčeta. Teme koje će obraditi dr Mirjana Mićović, dr Jelena Jovanović i drugi odnose se na porođajnu traumu, separaciju na ranom uzratu, bazalnu stimulaciju itd.

Nakon obrade svake od tema, određeno vreme biće posvećeno diskusiji, tokom koje će prisutni moći da porazgovaraju o onome što su saznali i postave pitanja.
Celokupni program skupa i satnicu predavanja možete pronaći u našoj galeriji slika.

Na sledećoj strani pročitajte celokupan program i satnicu ovog skupa.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.