Toksini se nakupljaju u mozgu svakog dana: evo kako da ih se oslobodite dok spavate

Kako da tokom spavanja oslobodite mozak od rizičnih toksina...

San ima neverovatan značaj za pravilno fuiunkcionisanje mozga, a istraživanja pokazuju da nedostatak sna znatno povećava rizik od Alchajmerove bolesti, piše Lovesensa.

Istraživački tim Univerziteta u Bostonu koji je vodila doktorka Laura Levis, došao je do zaključka da nedostatak sna povećava rizik od Alchajmerove bolesti. Istraživanje je vršeno na ispitanicima koji nisu spavali celu noć, a na njihovom primeru je dokazano da manjak sna povećava rizik od neurodegenerativnih bolesti.

Simptomi koji ukazuju na toksine u crevima: evo kako da pročistite organizamSimptomi koji ukazuju na toksine u crevima: evo kako da pročistite organizamNakupljeni toksini u telu predstavljaju rizik od mnogih oboljenja - evo kako da ih se oslobodimo na prirodan način!

Čitav san sastoji se od nekoliko faza. Prvo, kada zaspimo, započinje faza laganog spavanja, zatim prelazimo u fazu dubokog sna, a na kraju i na fazu brzog sna, koja se, između ostalog, manifestuje brzim pokretima očiju ispod zatvorenih kapaka (faza tokom koje vidimo snove ). Zato snove najčešće viđamo ujutro, neposredno pre nego što se probudimo.

Istraživači su otkrili da se proces detoksikacije mozga, koji su tako pomno tražili, odvija tokom faze dubokog sna. Njihova zapažanja pokazuju da se tokom ove faze moždani neuroni prebacuju u sinhroni režim (što se ne dešava tokom budnosti). Neuroni se uključuju i isključuju poput sićušnih sijalica zajedno, a kada se isključe, mozgu će trebati mnogo manje kiseonika nego inače (baš kao što isključujemo svetlost u kući, drastično smanjujemo potrošnju električne energije).

U tom trenutku mozgu je potrebno manje kiseonika nego obično, smanjuje se količina krvi koju dobija, što mu omogućava da uđe u cerebrospinalnu tečnost, koja "ispira" toksine poput beta-amiloida.

Toksini se nakupljaju u mozgu tokom budnosti i vremenom povećavaju rizik od Alchajmerove bolesti. Kako se ispostavilo, fazu dubokog sna prate "naleti" cerebrospinalne tečnosti, koja ispunjava mozak, zatim se povlači, ispirajući iz njega toksine svaki put - gotovo kao u veš mašini.

Ako imate ove simptome, u telu su nagomilani opasni toksini: 10 načina da izbacite otrove iz tela za samo par danaAko imate ove simptome, u telu su nagomilani opasni toksini: 10 načina da izbacite otrove iz tela za samo par danaDetoksikacija organizma je najbolja prevencija od bolesti - evo kako očistiti i zaštititi telo!

Jedini način da se aktivira ovaj proces je prelazak u fazu dubokog sna, a taj prelaz se, zauzvrat, dešava samo nekoliko sati nakon što zaspite - ne možete u ovu fazu da uđete tokom dnevne dremke.


Kada malo spavamo, osećamo se slabo, malaksalo, opada nam energija. Takođe, nedostatak sna loše utiče na raspoloženje, a naročito se nagativno odražava na mentalno i fizičko zdravlje. Dozvolite vašem telu i mozgu da se odmori i na pravi način izvrši prirodne biološke procese i pokrene svoje mehanizme koji nas štite od oboljenja.

Izvor: Lovesena

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.