Telo postaje nedodirljivo za bilo koju bolest: evo kako tibetanska medicina leči telo i dušu

Za razliku od pristupa zapadne medicine, tibetanska (kao i kineska i ayurvedska medicina) ne računa na spoljnog napadača (virus ili bakteriju), nego radi na vraćanju energetske ravnoteže!

Tibetanska medicina (koja se na tibetanskom zove Sova Rig-pa) postoji već više od 2500 godina i gotovo isključivo se zasniva na biljnim lekovima.

Tibetanci većinom žive u Indiji jer su bili izgnani iz Tibeta u kasnim 1950. godinama.

U Severnoj Indiji postoji Tibetanski medicinski institut, gde doktori studiraju tibetansku medicinu 7 godina pre nego što steknu diplomu.

Šta sve leče obloge od senfa: evo kako da napravite i iskoristite čuveni ruski lek gorčičnik (RECEPT + SAVETI)

Za razliku od pristupa zapadne medicine, tibetanska (kao i kineska i ayurvedska medicina) ne računa na spoljnog napadača (virus ili bakteriju), nego radi na vračanju energetske ravnoteže koja, ako se popuni i uspostavi u organizmu, postaje nedodirljiva za bilo koju bolest.

Tibetanska medicina veruje, da sve patologije nastaju zbog tri takozvana otrova: neznanja, vezanosti i averzije.

To su tri emotivna faktora koja, prema Tibetancima, narušavaju energetsku ravnotežu između četiri elementa od kojih se sastoje čovek i univerzum (Zemlja, Voda, Vatra i Eter), na taj način razbijajući našu sposobnost odbrane i samoizlečenja.

Tibetanska dijagnostika obično uključuje analizu pulsa, jezika i urina. Duhovni element je takođe prisutan u tibetanskoj medicini, s time da se puno pažnje posvećuje ličnosti pacijenta.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.