TAMJAN ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE! Leči disajne infekcije, smanjuje upale u organizmu: Evo kako da koristite ovu lekovitu smolu za dušu i telo

Lekovite moći tamjana - Evo kako da ga iskoristite za zdravlje!

Tamjan se često kroisti u crkvenim obredima, u meditaciji ili kao osveživač porostora, a često zaboravljamo koliko je zapravo lekovito dejstvo ove mirišljave smole.

Tamjan je vrsta mirišljave smole koja se dobija od azijskih i afričkih stabala Boswellia. Karakterišu ga brojne lekovite moći, a izuzev crkvenih obreda paljenja, njegova upotreba na Zapadu je vrlo retka. Tamjan, kao i eterično ulje tamjanovac ima pozitivne karakteristike na ljudsko telo, a koristi se u kozmetici, aromaterapiji, religijskim obredima kao i u lečenju već 5.000 godina.

Pročitajte još:

Prirodni antibiotici: 4 eterična ulja koja leče upale

Eterična ulja u medicini i kulinarstvu

Prirodni lek protiv napetosti i osećaja zabrinutosti: ova ulja pomažu da zaustavite stres

U ajurvedi nalazi primenu kao lek protiv artritisa, služi za ubrzano zaceljivanje rana, ženske hormone dovodi u ravnotežu i štiti od infekcija. U Egiptu su se uz pomoć tamjana balzamovala tela, te nije čudo što je njegova cena bila ravna ceni zlata.

"Činjenica da je tamjan i njegova upotreba starija od pisanih podataka, govori sasvim dovoljno o važnosti te smole, odnosno eteričnog ulja. Zbog njega su se vodili ratovi, kriza je zahvatala države zbog ekonomskog značaja "znoja bogova" kako su tamjan zvali Egipćani," započinje priču aromatereapeut Saša Radulović.

Tamjan smanjuje upale u organizmu

Na Zapadu je tamjan najpoznatiji po svojim protivupalnim svojstvima, koje zahvaljuje aktivnim sastojcima kao što su seskviterpeni, monoterpeni, diterpeni i bosvelijske kiseline.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.