Tajni trik za mršavljenje - potrebna vam je samo 1 čaša vode: evo kako na zdrav način povećati potrošnju kalorija

Voda je neophodna za hidrataciju tela, ali njena moć u procesu mršavljenja iznenadila je mnoge stručnjake!

Sagorevanje više kalorija pomaže u gubljenju kilograma i održavanju zdrave težine.

Vežbanje i zdrava ishrane dva su delotvorna načina za postizanje uspeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedan je od njih – pijenje hladne vode.

Japanski stručnjak za mršavljenje: ova vežba istezanja skida salo sa stomaka i leči bol u kičmiJapanski stručnjak za mršavljenje: ova vežba istezanja skida salo sa stomaka i leči bol u kičmiVežba koja pomaže kod bolova u leđima i u borbi protiv viška kilograma - možete sami da je radite kod kuće!

Voda je najbolji napitak za gašenje žeđi i hidrataciju tela. Osim toga, voda privremeno podstiče metabolizam kod odraslih i dece sa prekomernom težinom, a neke studije pokazale su da se ovaj efekat povećava ako je voda koju pijemo hladna.

Jedna grupa istraživača došla je, naime, do zaključka da je 40 odsto ubrzanja metabolizma posledica činjenice da telo zagreva vodu na telesnu temperaturu, odnosno telo troši energiju na zagrevanje.

Dve studije sprovedene na mlađoj populaciji pokazale su da ispijanje 500 mililitara hladne vode povećava sagorevanje kalorija za 24 do 30 odsto tokom 90 minuta vremena.

Napravite domaći čaj za mršavljenje: napitak od ove voćke regeneriše organizam i uništava štetne mastiNapravite domaći čaj za mršavljenje: napitak od ove voćke regeneriše organizam i uništava štetne mastiRecept za čaj koji podstiče mršavljenje, regulčiše holesterol i nivo šećera u krvi...

Istraživanja su pokazala i da uticaj vode na metabolizam može varirati od osobe do osobe. Zato imajte na umu da, iako su istraživanja potvrdila da pijenje hladne vode može podstaknuti sagorevanje kalorija, snaga efekta ipak varira od osobe do osobe.

Naravno, na kraju ćemo napomenuti da samo pijenje hladne vode nije dovoljno ako vam je cilj imate gubitak kilograma. Radi se tek o malenoj pomoći.

Za ostvarenje ovog cilja ipak je potrebno smanjiti unos kalorija, kolačiće zameniti voćem, baviti se nekom fizičkom aktivnošću i učiniti sve što možete da vaša probava bude uredna.

I pri tom morate piti i dovoljno vode, koja je bitan deo zdravog života nezavisno od potrošnje kalorija.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.