PRITISNITE OVU TAČKU NA SVOM TELU: Dodir koji ublažava stres i anksioznost - donosi mir, zdravlje i dobru energiju

Tačka na telu koja ublažava stres i anksioznost - Pritisnite je kada se osećate uznemireno!

Prema drevnoj kineskoj medicini, naše telo ima određene akupresurne tačke smeštene duž energetskih kanala kroz koje energija teče. Ti kanali nazivaju se energetski meridijani.

Kroz energetske meridijane teče naša životna energija (či). U telu postoji ukupno 12 meridijana koji prolaze kroz najvažnije organe našeg tela. Oni održvaju telo u formi, zdravlji i vitalnosti, a ukoliko ne funkcionišu normalno, gubi se ravnoteža u organizmu. Pomoću akupresure možete poboljšati stanje svojih energetskih meridijana.

Pročitajte još:

Akupresura za žensko zdravlje

6 bitnih akupresurnih tačaka: akupresura umeće samoisceljenja

4 TAČKE NA TELU KOJE POMAŽU DA SMRŠATE: Ubrzajte metabolizam, oslobodite se suvišnih kilograma

Akupresur aima slično dejstvo kao akupunktura, samo što se umesto iglica koriste prsti. Uz pomoć akuprusure, kroz stimulisanje određenih meridijana, možete čak ublažiti stres i anksioznost.

Tačka CV17 je "antero-srednji meridijan" koji se nalazi u centru grudnog koša i veruje se daje ova zona energetski epicentar našeg tela u kojem se nalaze sve ljudske emocije. Blagim pritiskom na ovu tačku i njenim masiranjem, uspećete da ublažite stres, anksioznost, osećaj straha ili napad panike.

Stimulisanje CV17 tačke pomaže u održavanju ravnoteže yin i yang energije, a mnogi stručnjaci akupresure smatraju da se tapkanjem ove tačke može održavati zdravlje nervnog sistema i ojačati imunitet.

5 asana za seksualnu energiju: proces oslobađanja i uživanja u životu5 asana za seksualnu energiju: proces oslobađanja i uživanja u životuUzbuđujuća seksualna energija je ujedno i kreativna energija stvaranja. Ako je druga čakra - Svadistana, blokirana, ni ostale ne…

Ova tačka se nalazi u sredini grudnog koša, odnosno četiri prsta iznad grudne kosti. Kada je locirte, stavite dva prsta na nju.

Sedite ispravljenih leđa, sklopite ruke kao u pozi za molitvu, pa stavite vrhove porstiju na ovu tačku i držite ih tako oko 3 minuta.

Ukoliko vam prija, možete sesti i u položaj lotosa. Zatvorite oči, opustite telo i fokusirajte se na disanje, ali udišite i izdišite prirodnim, uobičajenim tempom. Neka vrat i ramena budu potpuno opušteni. Fokusirajte se na dodir tačke i pokušajte da otpustite negativne misli.

Tapkanjem ove tačke možete ublažiti anksioznost, strah, stres, smanjiti nesanicu i vratiti energičnost.

tacka-telo-akupresura-stres-anksioznost-mir-energija_167265149

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.