Svakog dana uzmite 3 kašike ove neverovatno zdrave namirnice: smanjuje pritisak, sprečava osteoporozu i čuva creva

Nutricionisti smatraju da je ova namirnica lekovita i da je uspešna u prevenciji mnogih oboljenja, a evo kako treba da je konzumirate!

Ako imamo balansiran način ishrane, hranimo se zdravo, jedemo 5 porcija voća i povrća dnevno, istraživanja pokazuju da ćemo živeti duže i kvalitetnije, piše Lovesensa. Takođe, sami možete sprečiti oboljenja promenom loših navika, vežbanjem i jačanjem optimizma.

Prema istraživanjima jedna namirnica se naročito pokazala delotvornom kada je u pitanju prevencija visokog pritiska i očuvanje opšteg zdravlja organizma. Nutricionisti ističu da je jogurt odličan prirodni lek za zdravlje creva i da je uspešan u prevenciji hipertenzije. Stručnjaci navode da ukoliko pijete jogurt 5 puta nedeljno, smanjićete za 20 odsto rizik od povišenog krvnog pritiska.

Kako smršati i skinuti masne naslage sa tela: ovu namirnicu jedite za doručak, ručak i večeruKako smršati i skinuti masne naslage sa tela: ovu namirnicu jedite za doručak, ručak i večeruMasnoća koja se taloži na telu i oko unutrašnjih organa loše utiče na naše zdravlje i energiju, a evo kako je se rešiti bez…

Takođe, jogurt jača kosti, dobar je u prevenciji dijabetesa i održava balans u crevnoj flori. Osim što je prirodni probiotik, jogurt sadrži proteine, kalcijum i fosfor. Konzumiranje jogurta naročito se preporučuje starijim osobama koje su podložne visokom pritisku, osteoporozi i višku kilograma. Istraživanja sprovedena 1990. godine dokazuju da je kombinacija jogurta sa voćem i povrćem odlična u suzbijanju hipertenzije.

Čisti organizam, reguliše probavu i smanjuje holesterol: mnogi su zaboravili da je ova biljka čudesna za zdravljeČisti organizam, reguliše probavu i smanjuje holesterol: mnogi su zaboravili da je ova biljka čudesna za zdravljeDetoks biljka koja pomaže da očistite telo od teških metala i toksina - evo na koje organe najpovoljnije utiče!

Preporučuje se da svakog dana uzmete 3 ili 4 kašike jogurta i tako unesete dobre bakterije u organizam. Dokazano je da jogurt smanjuje rizik od ostoporoze za 39 odsto, a od dijabetesa za 22 odsto. Važno je da koristite prirodan jogurt, bez hemikalija i dodataka. Jogurt koji se kuva gubi probiotičko dejstvo, pa ga uvek kozumirajte dok je svež.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.