Svakog dana pojedite 3 kašike ove namirnice: smanjuje visok pritisak i čuva zdravlje srca

U sledeće jelo sipajte ovu namirnicu - istraživanja pokazuju da je delotvorna u borbi protiv hipertenzije i srčanih oboljenja!

Visok krvni pritisak može da se smanji promenim režima ishrane, na primer da maksimalno smanjite unos soli, ali postoje i namirnice koje su uspešne u borbi protiv hipertenzije, piše Lovesensa.

Kod osoba koje pate od povišenog pritiska važno je da izbegavaju so, jer prekomeran unos soli za osobe sa hipertenzijom može da bude poguban. Takođe, pokušajte da izbacite iz jelovnika i hranu koja u sebi sadrži zasićene masti.

Ako želite da smršate, treba više da jedete ovu hranu: ove namirnice brzo skidaju masne naslageAko želite da smršate, treba više da jedete ovu hranu: ove namirnice brzo skidaju masne naslageSvakog dana treba da pijedemo bar 30 grama ove hrane ako želimo da smršamo!

Međutim, jedna od vodećih namirnica koja pomaže da se izborimo sa hipertenzijom jeste paradajz. Ovo voće sadrži puno kalijuma, više od banane, a kalijum je vrlo efikasan u regulisanju krvng pritiska.

Paradajz u službi protiv visokog pritiska možete jesti kao kuvani, siro ili sok. Stručnjaci ističu da tri kašike paradajz pirea sadrže 486 mg kalijuma, a banana srednje veličine oko 422 mg kalijuma.

Kalijum utiče na bubrege i tako podstiče balansiranje količine soli u telu. Tako bubrezi filtriraju krv i izbacuju višak tečnosti iz tela. Taj proces stvara određeni balans natrijuma i kalijuma u organizmu i reguliše krvni pritisak.

Napravite domaći čaj za mršavljenje: napitak od ove voćke regeneriše organizam i uništava štetne mastiNapravite domaći čaj za mršavljenje: napitak od ove voćke regeneriše organizam i uništava štetne mastiRecept za čaj koji podstiče mršavljenje, regulčiše holesterol i nivo šećera u krvi...

Paradajz sadrži i antioksidant likopen koji utiče i na zdravlje srca i smanjuje rizik od srčanog udara. Bez obzira da li volite kuvani ili sirovi paradajz, ova namirnica je pravi prirodni lek protiv hipertenzije, pa ne zaboravite da je dodate u sledeći ručak.

Napomena: Konzumiranje paradajza nije zamena za redovnu terapiju koju vam je prepisao lekar! Pre upotrebe svakog prirodnog leka konsultujte se sa stručnjakom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.