Svaki dan pojedite 2 komada i ne brinite za zdravlje: ovo lekovito voće čuva štitnu žlezdu i sprečava opasne upale u telu

Neverovatno lekovit plod prirode koji jača otpornost na bolesti - evo zašto svakog dana treba da pojedete 2 brazilska oraha!

Ukoliko ste odlučili da se hranite zdravo i promenite režim ishrane, onda u vašem jelovniku ne sme da nedostaje jedna superzdrava i bogata namirnica - brazilski orah, piše Lovesensa.

Poznato je da je brazilski orah odličan prirodni izvor selena, a sadrži i zdrave masti, proteine, vlakna, magnezijum, fosfor, mangan, bakar, cink, tiamin i vitamin E.

Selen je važan mineral za funkcionisanje celog organizma, a njegov manjak slabi imunitet, postajemo podložni upalama i infekcijama, dolazi do neplodnosti, naglih promena raspoloženja i povećava se rizik za pojavu malignih oboljenja.

Ovo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzijeOvo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzijePrirodni lek za visok pritisak - evo koje voće se uspešno bori protv hipertenzije!

Stručnjaci ističu da konzumiranjem dva indijska oraha dnevno obezbeđujemo telu dovoljnu dozu selena.

Zbog toga što je bogat selenom, brazilski orah je odličan za prevenciju i lečenje bolesti štitne žlezde. Brazilski orah sadrži antioksidanse, uključujuči selen, vitamin E, i fenole kao što su elaginska kiselina i galna kiselina.

Zbog toga je ovaj orašasti plod odličan u sprečavanju opasnih upala u telu i čuva ćelije u organizmu od oštećenja.

Takođe, brazilski orah je odličan za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, čuva memoriju i smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti.

Količina brazilskog oraha treba da bude ograničena, jer preterano unošenje selena u organizam može biti toksično i opasno po zdravlje.

Stručnjaci preporučuju dozu od 1 do 3 brazilska opraha dnevno. Takođe, osobe koje su bna određen orašaste plodove treba da se savetuju sa stručnjakom pre konzumiranja.

10 namirnica koje loše utiču na zdravlje bubrega (SAVETI)10 namirnica koje loše utiču na zdravlje bubrega (SAVETI)Evo koje namirnice treba ograničiti u režimu ishrane... Njihovo dejstvo je pogubno za bubrege!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.