Šta znači kad vam "igra" kapak: ovaj simptom ukazuje na određene nedostatke u telu

Iritanstno stanje koje ne možete da promenite - evo na koje promene ukazuje telo kada nam "igra" kapak!

Nervozni ste jer vam podrhtavaju kapci i obrve, a ne znate šta je razlog tome. Do ovog prilično iritirajućeg stanja koje ne možete da iskontrolišete, dovodi spontano grčenje mišića na ovom delu lica, bez ikakve najave. Miokimija, kako se stručno zove, ne predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, ali je poželjno poznavanje uzroka koji do titranja dovode, da bi se blagovremeno predupredili, objašnjavaju stručnjaci. Kao najčešće uzročnike navode:

Cimet sprečava mnoga oboljenja: evo kako da pravilno koristite ovaj lekoviti začinCimet sprečava mnoga oboljenja: evo kako da pravilno koristite ovaj lekoviti začinCimet spada u grupu začina koji zagrevaju, a zbog svog slatkastog ukusa je dobra zamena za šećer. Ta privlačna slatkoća na vrhu…

Stres je glavni razlog "igranja" kapaka i obrva. Obično traje nedelju dana, ili dok traje stresni period. Da bi se stres izbegao ili makar ublažio, a samim tim i ovakva posledica, neophodno je naučiti određene tehnike opuštanja. Važno je i vežbanje, više sna i bolja organizacija.

Kofein takođe može da bude okidač titranja, pogotovo ako se kafa konzumira u neograničenim količinama. Da bi se uspostavila ravnoteža u organizmu, poželjno je uz kafu uvek popiti i čašu vode.

Simptomi koji ukazuju na toksine u crevima: evo kako da pročistite organizamSimptomi koji ukazuju na toksine u crevima: evo kako da pročistite organizamNakupljeni toksini u telu predstavljaju rizik od mnogih oboljenja - evo kako da ih se oslobodimo na prirodan način!

Deficit magnezijuma dovodi do istih reakcija na navedenom delu lica. Zato proverite nivo ovog minerala, a ako se manjak i ustanovi, treba jesti spanać, bademe, zob ili unositi suplemente magnezijuma.

 Ponekad do poigravanja kapaka i obrva može da dovede i ozbiljan medicinski problem, kao što je u slučaju postojanja hipoglikemije, Parkinsonove bolesti ili nekog drugog neurološkog poremećaja. A da bi se otklonila i najmanja sumnja na neku bolest treba, ipak, posetiti lekara.

Izvor: Novosti

Z. O. J.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.