Šta se dešava u telu ako pojedete kašičicu meda pre spavanja: prirodni lek koji obnavlja zdravlje

Zbog ovih 8 stvari treba konzumirati med pre spavanja...

Većini ljudi je poznato da je med jako dobar u borbi protiv prehlade i gripa, ali mali broj njih zna šta se dešava u telu ako svako veče pojedu samo jednu kašičicu meda.

Naučnici med nazivaju superhranom i to ne bez razloga. Naime, ova namirnica je toliko moćna da ako je svakodnevno koristite pre spavanja, onda vaš organizam ima toliko benefita da ih je teško pobrojati.

Važno je da ostavite da vaše telo tokom noći apsorbuje med u punom njegovom sastavu.

Kako da napravite med od zove: recept za zdrav med koji jača imunitet i čisti telo od toksina (VEGETARIJASNKI RECEPTI)Kako da napravite med od zove: recept za zdrav med koji jača imunitet i čisti telo od toksina (VEGETARIJASNKI RECEPTI)Zova je bogata flavonoidima, antioksidansima za koje je poznato kako štite naše ćelije od propadanja, a time i od raznih…

Kvalitetan san

Med sadrži hranljivu komponentu koja se naziva triptofan. To je zapravo hormon koji pomaže da se opustite i daje vašem telu signal da je vreme za krevet. Iako telu treba ova aminokiselina, ono je ne proizvodi prirodnim putem, već moramo da je unesemo kroz hranu.

Ponekad se sigurno budite tokom noći. To se dešava zato što tokom sna našem mozgu treba supstanca koja se zove glikogen. Njegovo stvaranje indukuje nadbubrežne žlezde, podstičući lučenje adrenalina i kortizola, koji vam ne dozvoljavaju da spavate. Med sadrži glikogen i može pomoći da ga nadoknadite glikogen pre nego što utonete u dubok san.

Snižava krvni pritisak

Visok krvni pritisak je značajan faktor koji doprinosi razvoju srčanih oboljenja koje mogu biti smrtonosne, najbolje što možete da uradite za svoj organizam je da uveče pojedete kašiku meda i da tako obezbedite optimalno stanje organizma tokom noći i sutrašnjeg dana.

Spušta trigliceride

Trigliceridi su vrsta masti koja se nalazi u krvi. Visok nivo triglicerida dovodi do rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Med nema samo svojstvo snižavanja triglicerida, već ih on zapravo pretvara u supstance koje čiste krvne sudove, zapravo praveći od neprijatelja saveznika.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.