Šta će se promeniti u telu ako svaki dan pešačite: prirodna aktivnost tela koja samoisceljuje

Pešaćenjem ćete postići bolju kondiciju i kompletno zdravstveno stanje će dostići svoj optimum.

Magično dejstvo pešačenja već dugo je poznato velikom broju ljudi. Možete ga praktikovati radi bolje kondicije, regulisanja telesne težine ili održavanja optimalnog zdravlja. Jedna od prednosti pešačenja je unos kiseonika koji je neophodan za normalno funkcionisanje mozga. Bez obzira na godine i materijalnu moć, pešačenjem se mogu baviti sve osobe jer nam je ono urođeno, nevezano za stil života koji vodimo.

Koje emocije stvaraju rizik za 4 ozbiljna oboljenja: nemački psihoterapeut otkriva kako bolest nastaje iz dušeKoje emocije stvaraju rizik za 4 ozbiljna oboljenja: nemački psihoterapeut otkriva kako bolest nastaje iz dušeBolest nam ukazuje na skrivene poruke naše duše koje bismo trebali "iščitati".

Kako već upotrebljavamo mišiće potrebne za pešačenje, potrebno je samo vremenom povećati intenzitet i trajanje aktivnosti. Pod pešačenjem se misli na aerobno – kondiciono energično pešačenje, a ne lagane šetnje. Kada je aerobno pešačenje u pitanju, bitno je da prelazite pet do šest kilometara na sat tokom dvadeset minuta.

13 saveta za mršavljenje posle 40. godine: kako da zdravo skinete masne naslage13 saveta za mršavljenje posle 40. godine: kako da zdravo skinete masne naslageS godinama metabolizam postaje sporiji, pa nam je potrebna bolja strategija kako da se rešimo masnih naslaga! Evo koje savete…

Već pomenuti unos kiseonika će zahvaljujući ovakvom hodanju biti veći, čime će dodatno da poboljša sagorevanje kalorija. Ukoliko se odlučite na večernje pešačenje, poželjno je da ga obavite pre svog večernjeg obroka. Svakako, ova fizička aktivnost ne mora da bude monotona – čak naprotiv. Možete da je obogatite slušanjem muzike dok hodate ili brzom šetnjom u društvu sa prijateljem.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.