Sredstvo za dezinfikovanje ruku možete sami da napravite: potrebna su vam samo ova 3 sastojka

Kako da sami kod kuće napravite sredstvo za dezinfekciju ruku - recept od tri sastojka!

Kvalitetno dezinfikaciono sredstvo za ruke možete napraviti sami kod kuće, i to od samo 3 sastojka.

Najvažniji sastojak je medicinski alkohol, odnosno etanol pomešan sa vodoom. Procenat alkohola treba da bude oko 90 odsto.

Kako se ruke ne bi oštetile od agresivnog etanola, u ovo sredstvo možete dodati i nežni gel aloe vere za hidrataciju kože.

Pritom je, dakako, najvažniji sastojak medicinski alkohol. Riječ je o etanolu pomiješanom s vodom, a da bi bio što učinkovitiji za dezinfekciju, udio alkohola mora iznositi 90 posto ili više.

Psihoterapeut otkriva: kako sačuvati MENTALNO ZDRAVLJE usled straha od korona virusaPsihoterapeut otkriva: kako sačuvati MENTALNO ZDRAVLJE usled straha od korona virusaStrah od korona virusa - kako sačuvati mentalno zdravlje i sprečiti napad panike!

Sastojci:

  • 2/3 čaše medicinskog alkohola
  • 1/3 gela aloa vere
  • 5 kapljica esencijalnog ulja po izboru

Priprema:

Gel aloa vere, koji se može kupiti u svakoj apoteci, dodajte u medicinski alkohol, uz dodatak vama najdražeg mirisa esencijalnog ulja.

Mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu, a potom je smestite u posudice sa pumpicom kako bi sredstvo bilo što jednostavnije za korišćenje.

Dodatni savet: Posudice sa pumpicom možete pronaći u drogerijama u delu za potrepštine za putovanje.

Kako se na prirodan način zaštititi od KORONA virusa: ojačajte svoj imuni sistemKako se na prirodan način zaštititi od KORONA virusa: ojačajte svoj imuni sistemZaštitite se od korona virusa - 6 stvari koje treba da znate...

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.