Sprečava srčana oboljenja: evo koliko dugo treba da spavate preko dana

Dnevni odmor je neophodan, ali vodite računa koliko dugo traje.

Nepravilno spavanje tokom popodneva može izazvati poremećaj regularnog sna.

Najispravniji način za dremku tokom dana podrazumeva vremensko ograničavanje dremanja. Preporučljivo je da kratki dnevni odmor traje od 20 minuta do 45 minuta, kako ne biste upali u duboki san, a kako biste obnovili nivo energije.

Kako položaj spavanja utiče na zdravlje: ako ovako spavate, čuvate telo od različitih oboljenjaKako položaj spavanja utiče na zdravlje: ako ovako spavate, čuvate telo od različitih oboljenjaNa kojoj strani treba da spavate za apsolutnu ravnotežu i zdravlje organizma - probajte da primenite ovu naviku!

Ukoliko i nakon ovako kratkog sna budete osećali tromost i umor, to je znak da još treba da skratite san. Kratki intervali dnevnog spavanja mogu prevenirati srčana oboljenja za čak 30 odsto.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos5

Pomozite telu: trikovi za oslobađanje od hroničnog bola 

 

Hronični bolovi ne samo da otežavaju svakodnevicu, već utiču i na psihički aspekt pojedinca. Neretko se javlja i osećaj krivice zbog nemogućnosti da se bavite uobičajenim aktivnostima. Konstantantne tegobe, stres, iscrpljenost, a ponekad i usamljenost, pojačavaju bol.

Poznata kineska melodija koja otklanja tegobe duše: ova isceliteljska muzika blagotvorno deluje na telo i umPoznata kineska melodija koja otklanja tegobe duše: ova isceliteljska muzika blagotvorno deluje na telo i umMuzika za mentalni detoks - kineska melodija koja isceljuje um i telo!

Kako biste sprečili ovakva stanja, iskoristite nekoliko trikova. Za početak, dišite normalno iz stomaka i ne zadržavajte dah, pokušavajući da stvorite barijeru između vas i bola. Dubokim, slobodnim disanjem, smanjićete nivo bola.

Ako ovu muziku slušate ujutru, ceo dan će vas pratiti sreća: jutarnja doza dobre energijeAko ovu muziku slušate ujutru, ceo dan će vas pratiti sreća: jutarnja doza dobre energijeMuzika koja čisti dušu - evo u kojoj melodiji ćete pronaći pozitivne vibracije svakog jutra!

Nemojte ignorisati bol i mesto koje boli, već pokušajte da zavolite taj deo tela i da mu pružite nežnost i razumevanje. Pružite ljubav svom telu, kao i zahvalnost za trud koji ulaže da se isceli.

Izvor: Lovesensa 

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.