Sprečava hronične bolesti i podstiče mršavljenje: 13 razloga zašto redovno treba da pijemo čaj od maslačka

13 dobrih razloga da svakog dana popijete šolju čaja od maslačka - neveroatan prirodni lek!

Čaj od maslačka se pravi tako što se koren ili list ili cvet od maslačka potopi u ključalu vodu, pa mu se nakon hlađena doda kašičica livadskog meda, piše Stil.

Ovaj čaj se razlikuje po ukusu i nutricionističkim vrednostim u zavisnosti od dela biljke koja se koristi. Na primer, koren maslačka leči jetru, lišće bubrege, a cvetovi daju najukusniji čaj na svetu.

Ova 4 prirodna leka snižavaju krvni pritisak: moćni u rešavanju problema sa hipertenzijom (RECEPT)Ova 4 prirodna leka snižavaju krvni pritisak: moćni u rešavanju problema sa hipertenzijom (RECEPT)Narodna medicina - ova kombinacija biljaka presdstavlja moćan prirodni lek protiv visokog pritiska. Evo kako se priprema...

13 razloga da pijete čaj od maslačka:


1. Izvor vitamina

Čaj od maslačka je pun kalcijuma, gvožđa, kalijuma, vitamina K, A i B6, kao i riboflavinoma i tiaminoma.

Ako jedete lišće maslačka kao salatu, ono će vaše telo osnažiti više nego spanać ili brokoli.

2. Reguliše dijabetes

Čaj od maslačka može da snizi nivo šećera u krvi, što je ključno za kontrolu dijabetesa, kažu istraživanja.

3. Savršena zamena za kafu

Čaj od maslačka je snažan antioksidans i pun je minerala. Telu vraća energiju, a da pri tome ne sadrži kofein. Što je još interesantnije leči zavisnost od kofeina. Pa ako želite, jutro započnite čajem od maslačka umesto sa kafom.

4. Smanjuje upalu

Hronična upala može izazvati niz neželjenih zdravstvenih simptoma, uključujući bolove u zglobovima, osetljivost mišića, pa čak i glavobolju.

5. Pospešuje izbacivanje vode iz organizma

Čaj od maslačka je prirodni diuretik koji može povećati učestalost mokrenja. Istraživanja pokazuju da je 1 čaša čaja od maslačka dovoljna da se smanji nadutost tela.

6. Pospešuje mršavljenje

Lišće maslačka prirodno inhibira lipazu pankreasa, što je enzim koji vaše telo oslobađa tokom varenja. Zbog ovoga čaj od maslačka će vam pomoći da brže izgubite kilograme.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.