Sprečava aterosklerozu, izbacuje toksine, ublažava dijabetes: evo koliko je potrebno da pijete sok od aloje vere

Sok aloje vere sprečava aterosklerozu, a ima i jedno od najlekovitijih dejstava na kožu. Od davnina se koristi kao sredstvo za brže zarastanje rana i kožnih promena, i danas je dragoceni deo kozmetičke industrije.

Aloje vera, drevna biljka poznata kao eliksir dugovečnosti, tradicionalno se koristi za pročišćavanje i jačanje organizma, a ima i antivirusne, antibakterijske i antizapaljenske efekte.

Pravi je melem za ublažavanje problema sa organima za varenje, posebno kod kolitisa i iritabilnog creva, nezamenljiva je za pročišćavanje organizma i izbacivanje toksina, ublažavanje neželjenih dejstava pojedinih lekova, a uz redovnu terapiju pacijenata sa dijabetesom tipa 2 poboljšava kontrolu nivoa šećera u krvi.

Napitak koji reguliše nivo šećera u krvi (RECEPT)Napitak koji reguliše nivo šećera u krvi (RECEPT)Ako imate problema sa šećerom, svakog jutra popijte ovaj lekoviti napitak!

 Osnovna vrednost aloje vere krije se u njenom gelu i soku iz listova. Najbolje je birati nerazblažen sok svežeg lista Aloe barbadensis, uzgajan bez primene pesticida, biljnih hormona i hemijskih đubriva.

Ručno i hladno ceđen sok omogućava prirodnim komponentama sveže biljke da ostanu neizmenjene u više od 200 prirodnih aktivnih sastojaka: vitamina, minerala, polisaharida, esencijalnih aminokiselina i oligoelemenata.

Napitak od peršuna protiv kamena u bubregu: eliskir koji čisti organe (RECEPT)Napitak od peršuna protiv kamena u bubregu: eliskir koji čisti organe (RECEPT)Napitak koji pomaže kod tegoba usled kamena u bubregu - evo kako da napravite domaći lek od peršuna!

Sok dobijen iz sveže biljke preporučuje se najviše tri puta dnevno, u jednoj dozi od 25 ml, nerazblažen ili pomešan sa vodom.

Sok aloje vere sprečava aterosklerozu, a ima i jedno od najlekovitijih dejstava na kožu. Od davnina se koristi kao sredstvo za brže zarastanje rana i kožnih promena, i danas je dragoceni deo kozmetičke industrije.

Izvor: Kućni lekar/Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.