Smanjuju rizik od karcinoma i čuvaju zdravlje srca: evo koja hrana sadrži lekovite polifenole

Ako želite da živite dugo i budete apsolutno zdravi, onda u organizam svakodnevno morate unositi polifenole!

Polifenoli su jedinjena koja se najčešće nalaze u hrani biljnog porekla, piše Lovesensa.

Oni deluju poput antioksidanata, neutrališu negativne efekte slobodnih radikala i sprečavaju oštećenja ćelija. Samim tim oni su neophodno jedinjenje u borbi protiv karcinoma, dijabetesa i bolesti srca.

Polifenoli regulišu upale u telu i smanjuju rizik od hroničnih oboljenja, zato je neophodno da ih svakodnevno imamo u ishrani.

Crveno zrnce koje leči ljude već 5 000 godina: ova namirnica ima protivupalno i antikancerogeno dejstvo - evo kako je treba koristitiCrveno zrnce koje leči ljude već 5 000 godina: ova namirnica ima protivupalno i antikancerogeno dejstvo - evo kako je treba koristitiCrvena kinoa je vodeća žitarica kada je u pitanju zdrava ishrana, a evo kod kojih oboljenja pomaže...

Postoji više od 8 000 vrsta polifeonola, ali su kategorisani u 4 različite grupe, a to su flavonidi, fenolna kiselina, amidi polifenola i ostale grupše polifenola.

Istraživanja pokazuju da ishrana bogata polifeonilima pomaže da: smanjimo nivo šećera u krvi, smanjimo rizik od srčanih oboljenja, sprečimo nastanak tromba, štiti nas od različitih vrsta karcinoma, održava zdravlje probave i podstiče zdravo funkcionisanje mozga.

Stari ruski recept za bolju krvnu sliku: napravite zdrav napitak od samo 2 prirodna sastojkaStari ruski recept za bolju krvnu sliku: napravite zdrav napitak od samo 2 prirodna sastojkaPrirodni recept za bolju krvnu sliku - zdrav napitak od semenki suncokreta!

Namirnice koje sadrže najviše polifenola su:

  1. kakao prah i crna čokolada
  2. bobičasto voće (crna ribizla, borovnica, jagoda, malina, kupina)
  3. začini (karanfilić, zvezdasti anis i sušena nana)
  4. voće (šljive, trešnje, jabuke)
  5. pasulj
  6. povrće (artičoka, crveni luk, spanać, cikorija)
  7. orašasti plodovi (orah, badem, lešnik, pekan orah)
  8. crveno vino
  9. crni čaj
  10. zeleni čaj

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.