Smanjuje šećer u krvi, pomaže da smršamo i čuva zdravlje srca: ove namirnice su spas od teških oboljenja

Ova hrana pomaže u prevencii dijabetesa, topi masne naslage i sprečava kardiovaskularna oboljhenja - evo zašto je važno da jedete hranu sa niskim glikemijskim indeksom!

Dijabetes tipa 2 je ozbiljno oboljenje koje loše utiče na zdravlje mnogih organa u telu, kao i na mentalno zdravlje, pa osobe koje su podložne ovom oboljenju često imaju veći rizik od depresije i anksioznosti, piše Lovesensa.

Kao kod mnogih zdravstvenih stanja i u prevenciji i lečenju dijabetesa najvažnije je promeniti režim ishrane.

Detoks sa renom iz ruske narodne medicine: eliksir koji eliminiše višak masnoće i vode iz organizmaDetoks sa renom iz ruske narodne medicine: eliksir koji eliminiše višak masnoće i vode iz organizmaRen čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu creva.

Kanadski doktor i istraživač Dejvid Jenikins istakao je da u prevenciji oboljenja i u procesu mršavljenja pomaže ishrana sa niskim glikemijskim indeksom.

Što je hrana više prerađena i kuvana, glikemijski indeks postaje veći, pa se najčešće preporučuje konzumiranje svežih namirnica.

Jelovnik sa niskim glikemsijkim indeksom pomaže da smršamo, reguliše nivo šećera u krvi, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Hrana koja ima nizak glikemijski indeks su:

ovsena kaša

integralni hleb

povrće (najviše brokoli, karfiol, celer i šargarepa)

voće (breskva, šljiva, jabuka, jagoda)

žitarice (ječam, kinoa, kuskus)

mlečni proizvodi (sir, sojino mleko, jogurt).

Takođe, preporučuje se da smanjite namirnice koje sadrže ugljene hidrate, a povećate proteine. Na ovaj način uspećete da regulišete nivo glukoze u krvi i oslobodite se masnih naslaga.

Da li je kumarin opasan po zdravlje i kako razlikovati cejlonski od kajsija cimetaDa li je kumarin opasan po zdravlje i kako razlikovati cejlonski od kajsija cimetaKumarin se nalazi i u cejlonskom i u kajsija cimetu. Preteran unos ovog hemijskog jedinjenja može da ošteti jetru i bubrege. Evo…

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.