Smanjuje rizik od tumora, reguliše varenje i čuva mozak: ovaj začin čisti i leči celo telo iznutra

Začin koji leči celo telo iznutra - ruzmarin je moćno sredstvo za prevenciju od ozbiljnih oboljenja!

Pored specifičnog ukusa koji daje raznim jelima, ruzmarin je bogat gvožđem, kalcijumom i vitaminom B6, piše Lovesensa.

Ovaj lekoviti mediteranski začin sadrži antioksidante i ima protivupalno dejstvo, pa tako pozitivno utiče na imunitet i cirkulaciju krvi.

Naučnici su dokazali da zbog prisustva antioksidanasa ruzmarin može da smanji rizik od stvaranja opasnih slobodnih radikala koji uzrokuju najteža oboljenja.

3 bolesti koje leči kopriva: evo kako da koristite biljku koja donosi brojne dobrobiti za zdravlje3 bolesti koje leči kopriva: evo kako da koristite biljku koja donosi brojne dobrobiti za zdravljeVišestruko korisna biljka - kopriva može da ublaži i prevenira brojne bolesti, a naročito ove tri:

Ruzmarin se često koristi i kao prirodni lek za probleme sa varenjem, a naučna istraživanja su dokazala da aroma ruzmarina podstiče koncentraciju, čuva pamćenje i smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti.

U ruzmarinu je zastupljena karnozinska kiselina koja je jako važna za očuvanje mozga, pa su naučnici istakli da konzumiranjem ovog začina sprečavamo slobodne radikale da oštete mozak i smanjujemo rizik od moždanog udara.

Istraživanja onkologa pokazuju da sirovi etanolni ekstrakt ruzmarina usporava razvoj malignih ćelija kod leukemije i karcinoma dojke. Takođe, studije su pokazale da ruzmarin može biti koristan u sprečavanja nastanka i razvoja tumora.

Drevna biljka koja čuva zdravlje creva, leči jetru i reguliše holesterol: u istočnoj medicini koriste je vekovimaDrevna biljka koja čuva zdravlje creva, leči jetru i reguliše holesterol: u istočnoj medicini koriste je vekovimaU istočnoj medicini je već vekovima koriste za lečenje raznih oboljenja, a evo kako da napravite vodu sa ovom biljkom i oporavite…

Karnozinska kiselina koja je jedan od glavnih sastojaka ruzmarina pozitivno utiče na vid i sprečava degenerativne promene na očima.

Ruzmarin se koristi tako što ga po želji možete stavljati u razna jela, ali najzastupljeniji je u pripremi mesa i ribe. Takođe, od ruzmarina možete praviti ulja i koristiti ga u čajevima i vinu.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.