Slavni guru Dipak Čopra otkriva: nerv vagus koji upravlja psihičkim zdravljem možemo aktivirati ovim jednostavnim tehinkama

Vagus, najveći nerv vegetativnog nervnog sistema predstavlja direktnu vezu između duha i tela. Prenošenjem bitnih informacija kroz telo on reguliše rad najbitnijih organa našeg organizma.

Dipak Čopra, jedan od najpoznatijih svetskih gurua, savetuje nam kako da stimulišemo ovaj važan nerv i time poboljšamo svoje zdravlje, utičemo na sreću i osećamo se mnogo bolje.

U svom video blogu, koji prate poklonici širom sveta, Čopra je istakao važnost jednog od najvećih nerava u našem organizmu - vagus nerva, koji počinje u našem mozgu i grana se vertikalno kroz vrat, preko pljuća i srca do organa abdomena. Svojim radom ovaj nerv utiče na većinu vitalnih funkcija: disanje, rad srca kao i rad jetre i bubrega, utiče na naše facijalne ekspresije pa čak i može da menja ton našeg glasa.

Dipak Čopra: 5 saveta za ulazak u ličnu zen zonu

Vagus čini deo parasimpatičkog nervnog sistema, koji služi da nas obaveštava na opasnosti koje prete našem telu, uticaju stresa i nelagodnosti. Kroz proces samoregulacije, vagus utiče na lučenje hormona koji poboljšavaju regeneraciju organizma ili od kojih se, jednostavno, osećamo bolje (dopamin, serotonin...).

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.