Simptom koji ne treba da ignorišemo: evo na koja oboljenja ukazuju podočnjaci

Iako se smatra da tamni kolutovi nastaju usled neispavanosti i neurednog života, oni zapravo često ukazuju na postojanje drugih tegoba koje organizam trpi.

Prevelika konzumacija kofeina, gaziranih i energetskih napitaka ili alkohola u kombinaciji sa povećanim znojenjem i nedovoljnim unosom vode može uzrokovati dehidraciju zbog koje koža pod očima postaje tanka, vrećasta i zatamnjena. Kafu ili crni čaj zamenite biljnim čajevima bez teina i pijte dnevno oko dva litra vode kao i sokova od voća i povrća.

Neophodni su u svakoj kuhinji: ovo je pet najlekovitijih začina koji leče brojne tegobeNeophodni su u svakoj kuhinji: ovo je pet najlekovitijih začina koji leče brojne tegobeReč je o začinima koji imaju blagotvorno dejstvo na organizam.

Jetra ima vitalnu ulogu u neutralizaciji toksina, omogućava njihovo sigurno uklanjanje iz organizma kroz creva, pluća, kožu i bubrege. Ako je funkcija jetre na bilo koji način kompromitovana, to će nepovoljno uticati na proces detoksikacije pa će toksini početi da se nagomilavaju u telu. To podstiče povećanje proizvodnje slobodnih radikala koji oštećuju tkiva, uključujući i ćelije kože, pa su tamni podočnjaci i smeđe pege uobičajeni znaci disbalansa jetre.

Kako bi ovaj organ optimalno funkcionsao, preporučuje se čaj od maslačka za detoks zdrave, ali preopterećene jetre, a čaj od sikavice za lošije stanje tog organa. Jednu kašičicu korena maslačka stavite u 2,5 dl hladne vode. Lagano zagrevajte pa kad voda uvri, kuvajte jedan minut. Potom poklopite i nakon 10 minuta procedite. Pijte po tri šoljice dnevno. Sikavicu možete konzumirati u obliku tinkture, dok mlevenu možete dodati u hranu, a od lista sikavice napraviti čaj. Kašičicu sikavice prelijte sa 2,5 dl vrele vode, poklopite i nakon 20 minuta popijte.

Malo ali snažno: lekovitost lanenog semenaMalo ali snažno: lekovitost lanenog semenaLaneno seme donosi brojne zdravstvene benefite, a možete ga upotrebiti čak i u kozmetičke svrhe.

Starenjem zidovi krvnih sudova postaju slabiji, skloniji su oštećenjima i širenju, a tanki sloj kože ispod očiju čini ih vidljivima. Najjednostavniji način da ojačate krvne sudove je povećana konzumacija hrane bogate vitaminom C i bioflavonoidima, koji pojačavaju njegovo delovanje (npr. citrusi, bobičasto voće, kivi, zeleno lisnato povrće, kupus, brokoli) ili suplementima sa istom kombinacijom nutrijenata.

Izvor: Sensa

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.