Ravnoteža uz Bahove kapi

Često se u životu saplićemo o blokade koje ne možemo sami da probijemo. Zato je tu priroda da nam priskoči u pomoć kroz Bahove cvetne esencije koje već decenijama podržavaju naše težnje ka celovitosti...

Iako je godinama uspešno lečio pacijente uz pomoć klasičnih lekova i metoda, dr Edvard Bah je osećao nezadovoljstvo zbog odnosa zvanične medicine prema pacijentima. Umesto da tretira pacijenta, medicina je fokusirana na simptome, a to je klizav teren u kome se mnogo toga gubi u prevodu, kako je mislio i dr Bah. Okrenuo se alternativnim terapijama čvrsto verujući da je bolest rezultat disbalansa između uma i tela. Od te polazne tačke dr Edvard Bah kreće u potragu kroz prirodu u kojoj će pronaći 38 cvetova koji tretiraju 38 negativnih stanja uma od kojih čovek može da pati. Medicinski sistem dr Baha usmeren je na karakteristike individue, a ne na karkteristike bolesti i njene simptome. Bahove kapi uklanjaju neravnotežu, a samim tim i jezgro iz koga može da se razvije i fizičko oboljenje.

Uspešnost Bahovih cvetnih esencija ipak nije samo u nasumičnoj primeni kako bismo rešili neki emotivni problem ili blokadu. Od neizmerne važnosti je razgovor sa praktičarem, a zašto je to tako objašnjava nam Emina Sarić, Bahov praktičar i aromaterapeut: "Kao posledica sporadičnih uspona i padova koje donosi svakodnevica javljaju se briga, krivica, depresija, usamljenost, strah, nesigurnost, nestrpljivost, neodlučnost i druge emocije sa kojima smo se svi bar jednom susreli.

Obezbeđivanje profesionalne podrške je od izuzetne važnosti u kriznim životnim situacijama, a jedan izbor u ovakvoj situaciji može biti i pomoć Bahovog praktičara."

Ipak, razgovor sa Bahovim praktičarem jeste nešto mnogo više od uobičajene razmene informacija jer kroz upoznavanje klijenta praktičar otkriva slojeve emotivnih i psiholoških opstrukcija. "Sadržajan razgovor sa Bahovim praktičarem je najbolji način da se osveste upravo ova stanja, da prepoznamo svoje mane i sve ono negativno što nas je dovelo u disbalans, izazivajući patnju, a često i izolaciju. Razgovor sa Bahovim praktičarem se zasniva na opuštenoj i otvorenoj komunikaciji, empatiji, dobroj atmosferi, slobodi dijaloga (ne insistira se po svaku cenu na svim odgovorima).Nužno je biti spreman za promenu i ukloniti barijere u razmišljanjima kojima smo skloni.

Bahov praktičar će pažljivo da vas sasluša i da vam svojim pitanjima pomogne da lakše govorite o sebi, o onome što želite da menjate kod sebe, da se suočite sa emotivnim i mentalnim problemima i što je najvažnije da prihvatite sebe. Često se dešava da klijenti tek u razgovoru osveste neku činjenicu ili osećanje koje je vezano za njihov problem, a naglas izgovoren problem počinje da dobija novi oblik. Kada se spozna šta je to što želi da menja, tada u dogovoru sa klijentom (klijent dobije objašnjenje za svaku esenciju koja će se naći u upotrebnoj bočici) pravimo kombinaciju cvetnih esencija koje će delovati na negativna stanja i tako započeti proces transformacije.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.