Put ka unutrašnjoj radosti

Kalifornijske cvetne esencije se pre svega bave problemima savremenog života kao što su: stres, seksualne disfunkcije, bolesti zavisnosti i ishrane...

"Dok je većina mojih klijenata u privatnoj praksi dolazila sa problemima anksioznosti i depresivnosti Britanske cvetne esencije su mi bile dovoljne", izjavila je za Sensu Tanja Šešum, magistar psihologije, psihoterapeut sa dve terapijske edukacije iz oblasti sistemske bračne i porodične terapije i kognitivno bihevioralne psihoterapije.

"Međutim, negde pre 3-4 godine počela sam mnogo više da radim sa bračnim parovima i porodicama i njihovim raznovrsnim problemima. Tada sam otkrila da mi 38 Britanskih cvetnih esencija više ne pokrivaju spektar problema sa kojima su se susretali moji klijenti u okviru bračne i porodične terapije i zapitala sam se postoje li još neke vrste cvetnih esencija. Na svoje veliko iznenađenje otkrila sam da je oblast floriterapije u svetu jako bogata i obiluje mnogobrojnim linijama cvetnih esencija. Za Kalifornijske sam se odlučila baš zbog toga što su one poznate po svom izuzetnom dejstvu na skoro sve probleme u partnerskom i porodičnom funkcionisanju, kao i za rane trauma.

Kalifornijske cvetne esencije se pre svega bave problemima savremenog života kao što su: stres, seksualne disfunkcije (kod oba pola), bolesti zavisnosti i bolesti ishrane (anoreksija, bulimija itd.), sve vrste problema u partnerstvu, rane traume (prenatalne, natalne i životne), problemi sa imunitetom, krize identiteta usled urbanog i modernog stila života, problemi sa imunitetom, blokade u funkcionisanju energetskih centara (čakri), ali služe i za unapređenje i razvoj kreativnosti itd."

Osim toga, cvetne esencije ne služe samo za lečenje nego i za lični rast i razvoj pojedinca - samostalno ili u kombinaciji sa nekom drugom metodom (psihoterapijom, meditacijom, jogom, itd.). One pre svega promovišu promenu, a promena može biti ka boljoj verziji sebe ili ka boljem zdravlju. Deluju energetski tako što harmonizuju slojeve naše aure i čakre. Na nivou ličnog doživljaja osoba oseća veći stepen fizičke, mentalne i emocionalne stabilnosti, tj.uzemljenija je, mirnija, budnija, moćnija. Floriterapija tj. lećenje cvetnim esencijama spada u energetske načine tretiranja bolesti kao energetskih poremećaja.

Na koji sve način možete da poboljšate funkcionisanje svog organizma, da uklonite umor, depresiju, ili ostale probleme u svom životu i to sasvim prirodno, možete saznati na seminaru Put ka unutrašnjoj radosti 9. februara 2014. godine u Centru za lični razvoj Sensei koji drži Tanja Šesum. Kontakt za informacije i rezervacije info@centarsensei.com ili broj telefona 060 333 8687 (www.centarsensei.com).

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.