Pritisnite ovu tačku na telu: smanjuje stres, reguliše hormone i pomaže kod nesanice

Ova kineska tehnika stara je 2 500 godina - pritisnite ovu tačku na telu i odmah ćete se osećati bolje!

Ova metoda kineske medicine pojavila se pre skoro 2 500 godina i danas se zasluženo smatra dobrom tehnikom za mnoge fizičke i mentalne bolesti, uključujući stres i depresivna raspoloženja, piše Lovesensa.

Prema drevnoj kineskoj doktrini, na našem telu postoje određene akupresurne tačke koje se nalaze duž energetskih linija. Ove se linije obično nazivaju energetskim meridijanima.

Energetski meridijani usmeravaju našu životnu snagu. Ako je rad ovih meridijana poremećen, on se može podesiti stimulisanjem pomoću akupresurne tehnike. Ukupno ima 12 energetskih meridijana i svi oni prolaze kroz najvažnije organe našeg tela. Ovi meridijani održavaju telo u formi, a ako bar jedan od njih prestane normalno da funkcioniše, telo gubi ravnotežu.

Dr Boško Hristić: Saveti za očuvanje zravlja u izazovnim vremenimaDr Boško Hristić: Saveti za očuvanje zravlja u izazovnim vremenimaVeć hiljadama godina poznati su znanja i veštine zdravog života, preventive i stimulisanja organizma na samoizlečenje.

Klikom na određene delove tela, ljudi mogu ublažiti neželjene efekte izazvane anksioznošću i depresijom. Ova tehnika je veoma slična akupunkturi, ali umesto igli koriste se prsti. A kada pritisnete područje CV 17, pozitivni rezultat se oseti gotovo trenutno. CV 17 je anteromedijanski meridijan 17 koji se nalazi u sredini grudnog koša. Kinezi veruju da je ova zona energetski epicentar tela u kojoj su koncentrisane sve ljudske emocije. Ona je najosetljivija na štetne efekte stresa.

Opšte je prihvaćeno da takva lokacija CV 17 pomaže u održavanju ravnoteže energije jinga i janga u telu. Specijalisti za akupresuru su uvereni da čak i blagi pritisak na CV 17 zonu može spasiti čoveka od mnogih problema sa nervnim sistemom i ojačati njegov imuni sistem.

Zona CV 17 smeštena je tačno u centru "mora mirnoće", naime, na udaljenosti od četiri prsta iznad sternuma (skoro na sredini grudnog koša).
Za početak pronađite CV 17 nežno trljajući grudi dok ne nađete malu šupljinu.
Sedite ravno i savijte dlanove zajedno, zauzimajući pozu molitve.
Pritisnite vrhove prstiju CV 17 na 2-3 minuta.

Zatvori oči.

Opusti se.

Pokušajte udisati i izdahnuti vazduh svojim uobičajenim tempom.
Sedite uspravno, ali vrat i ramena držite opušteno.

7 biljaka koje pomažu da se zaštitimo od KORONA virusa: štite pluća, jačaju imunitet i obnavljaju ćelije u telu7 biljaka koje pomažu da se zaštitimo od KORONA virusa: štite pluća, jačaju imunitet i obnavljaju ćelije u teluU pandemiji korona virusa možemo koristiti razne lekovite biljke u vidu prevencije virusnog oboljenja i za jačanje imunog sistema!

Ako patite od nesanice, pokušajte prstima lagano tapkati po tom području. Zagarantovan je pozitivan rezultat.

Stimulisanje CV-a 17 ne samo što pomaže u oslobađanju od stresa i anksioznosti, već takođe pomaže u borbi protiv umora, hormonskih poremećaja i posttraumatičnih poremećaja.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.