Poznati stručnjak za zdravu ishranu otkriva: ovo radite svakog dana i telo će biti zaštićeno od raznih bolesti

Darin Olien je međunarodno priznat stručnjak za oblast ishrane i zdravog načina života! Evo koje smernice daje za zdrav život...

Darin Olien je ljubitelj zdrave ishrane i međunarodno priznat stručnjak za oblast ishrane i zdravog načina života. Njegova knjiga "Energija u tanjiru: Pet izvora supermoći" zasnovana je na praktičnim savetima koji će vam pomoći da bolje razumete sebe, svoje telo i da počnete već danas da bolje živite, piše Stil.

Donosimo vam 12 saveta koji se svakodnenvo moraju poštovati:

1. Popijte najmanje 30 ml vode po kilogramu mase, ili po mogućnosti više (osoba teška 55 kilograma, treba da pije najmanje oko 1,7 litara vode). U svaku litru vode dodajte oko četvrtinu kašičice himalajske soli. Promućkajte flašu pre ispijanja vode i uživajte u njoj.

Koju namirnicu treba da pojedete u 10 ujutru, a šta se jede 8 uveče: jedite prema satima i lako skinite masne naslageKoju namirnicu treba da pojedete u 10 ujutru, a šta se jede 8 uveče: jedite prema satima i lako skinite masne naslageIshrana prema bioritmu uspešno skida masne naslage!

2. Izbegavajte šećer, ali i koncentrovane zaslađivače poput kukuruznog skroba, kao i veštačke zaslađivače - koji su još gori od šećera. Pokšajte da šećer svedete na minimum. Neka to bude najmanje 10 grama po obroku.

3. Odbacite industrijski prerađenu hranu. Jedite samo kuvanu, domaću hranu, po mogućnosti od povrća, voća i mesa.

4. Pre jela, duboko udahnite i izrazite zahvalnost. Završite sa jelom kada ste siti 80%. Nakon 10 minuta osećaćete se potpuno zadovoljno.

5. Ne žalite se na druge ljude i to što vas navode na loš način života. Vi sami odlučujete šta ćete staviti u usta. Ne žalite se na život. Ako vam se nešto ne sviđa, promenite to. Ovo je tvoj život - ne troši ga uzalud!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.