Pomaže kod oboljenja štitne žlezde, infekcija i anemije: ova supernamirnica je lek za mnoga oboljenja

Moringa je prirodni lek koji preporučuju mnogi nutricionisti, a evo kod kojih zdravstvenh stanja pomaže!

Nakon čia semenki, kinoe i ašvagande, na tržištu hrane se pojavila nova „supernamirnica“ koja je oduševila mnoge pobornike zdrave ishrane, nuticioniste i fitnes gurue.

Reč je o moringi, drvetu koja raste u podnožju Himalaja i u nekim regijama Indije, Afrike, Pakistana, Tajlanda. Baš kao i druge popularne namirnice, zdravstvene blagodeti moringa drveta su poznate u raznim kulturama hiljadama godina unazad. Prema „Gugl“ trendovima, interesovanje za moringu je rapidno poraslo poslednjih pet godina.

5 dijeta koje će izbacite štetne materije iz tela: evo kako se rešiti toksina i sačuvati zdravlje5 dijeta koje će izbacite štetne materije iz tela: evo kako se rešiti toksina i sačuvati zdravljeNekoliko popularnih detoks dijeta izdvojile su se kao ovogodišnji trend. Izbalansirajte ishranu i detoksikujte organizam nekom od…

Lekovita svojstva moringe

Prema studiji objavljenoj u žurnalu „Phytotherapy Research“ kora, sok, list, koren, seme i cvet moringe su se tradicionalno koristili za lečenje raznih bolesti, uključujući: otok, artritis, epilepsiju, poremećaj štitne žlezde, bolesti anemije, kod bakterijskih, gljivičnih, virusnih i parazitiskih infekcija.

Kao da to nije dovoljno, ovo „magično drvo“ je takođe povezano sa pozitivnim efektima na rast funkcije kože i kose, zdravlje kostiju, imunitet, kod kardiovaskularnog zdravlja, zdravlja očiju i prevencije raka.

Moringa je danas postala trend u ishrani zbog hranljivih materija. Njeni listovi sadrže više vitamin A nego šargarepa, više kalcijuma od mleka, više gvožđa od spanaća, vitamina C od pomorandži, više kalijuma od banana i proteina od jogurta.

Kako da izbacite iz pluća opasne toksine: ovaj domaći čaj je odličan za detoksikaciju organa (RECEPT)

Moringa ima iznenađujuće lep ukus, a zbog svega navedenog ova biljka odličan je dodatak ishrani. Lišće moringe se najčešće melje u prah i pije kao čaj, a od njega se prave i salate i začini. Za početak će vam trebati oko 6 grama na dan (oko dve i po kašičice ili šest kapsula).

Moringu možete umešati u napitke, hleb, kolače, supe, umake, a možete započeti dan napitkom od kašičice moringe, kašičice meda i soka od pola limuna pomešanih s vodom. Osim u ishrani, moringino ulje se koristiti i u kozmetičkoj industriji za izradu parfema.

Izvor: Espreso / Super žena

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.