Podstiče mršavljenje, jača imunitet i štiti od dijabetesa: počnite što pre da jedete lekoviti kumkvat

Citrus za koji se veruje da je zdraviji od limuna - evo kod kojih sve oboljenja pomaže kumkvat!

Kumkvat ili kineska pomorandža je vrsta citrusnog voća, veoma slatkastog ukusa, a ono što ga razlikuje od ostalih citrusnih voćkica je to što se jede zajedno sa korom.

Pre jela ga malo protrljajte među prstima, da otpusti sokove i ulja koja imaju slatkasti citrusni ukus i na ovaj način će postati mnogo ukusnije.

Od ove voćke se baš kao i od ostalih citrusnih voćkica mogu pripremati, džemovi, sokovi i pite.

Dostupno je tokom cele godine, a u sebi sadrži velike količine vitamina A, C i E kao i fitonutrijenata koji štite od lošeg uticaja slobodnih radikala.

Pokazalo se kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma

 Ovo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzije Ovo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzijePrirodni lek za visok pritisak - evo koje voće se uspešno bori protv hipertenzije!

Ukoliko tražite efikasan i zdrav način da izgubite višak kilograma, mini pomorandža je odličan izbor. Pomoćiće telu da se reši viška soli, vode i masnoća. Ukoliko se nađe u vašoj ishrani može podstaćiće razgradnju masnih naslaga i ubrzati proces mršavljenja.

Osim za mršavljenje kumkvat je odličan i za:

Jačanje imuniteta

Kumkvat je veliki izvor vitamina C, i to sadrži čitavih 43,9 miligrama na 100 grama što je 73 odsto od preporučene dnevne doze. Zbog tolike koncentracije vitamina C, odličan je za jačanje imuniteta, a štiti i od prehlade, gripa kao i drugih uobičajenih infekcija.

Zaštita od kancerogenih oboljenja

Kumkvat sadrži velike količine antioksidanata kao što su već navedeni vitamin C, ali i vitamini A i E. Pored vitamina tu su i dobre količine fitonutrijenata flavonoida kao što su karoten, tanin, zeksantin, pektin. Svi oni A štite telo od slobodnih radikala koji su zaslužni za nastanak mnogih bolesti.

Pravilno čišćenje lica za svaki tip kože: Izgledajte svežije i mlađe uz jednostavan trik!

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje

Konzumacijom kumkvata snižava se holesterol i trigliceridi u krvi što utiče na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara. Ova voćka je bogata kalijumom koji održava dobar nivo tečnosti u telu, a to je od velikog značaja za dobar krvni pritisak i otkucaje srca. Pored svega toga tu su i zdrave omega 3 i omega 6 masne kiseline.

Ovo voće ima najviše pesticida: nove liste za 2018. godinu otkrivaju voće i povrće sa najviše i najmanje hemikalijaOvo voće ima najviše pesticida: nove liste za 2018. godinu otkrivaju voće i povrće sa najviše i najmanje hemikalijaNaučnici objavili listu hrane koja sadrži najmanje i najviše pesticida u 2018. godini!

Štiti od dijabetesa

Zbog svih antioksidanata koji idu u paru sa zdravim dijetalnim vlaknima i omega 6 i omega 3 masnim kiselinama koji pod kontrolom drže nivo triglicerida, kumkvat je voće odlično za smanjenje rizika od dijabetesa tipa 2.

Podiže nivo energije

Neka se ova neobična voćka obavezno nađe u vašim jutarnjim šejkovima jer je odličan izvor riboflavina koji dokazano ubrzava metabolizam i potpomaže probavu ugljikohidrata, proteina i masti.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.