Ovu biljku smatraju korovom, a njena lekovita moć je neverovatna: evo kod kojih oboljenja pomaže tušt

Sluzi ove biljke smiruju infekcije i upale u crevima, te infekcije mokraćnog trakta. Efikasna je protiv gorušice, gastritisa, ali i zatvora.

Tušt je biljka koja raste svuda oko nas- u baštama, uz reke, potoke, i uz ulicu. Većina ljudi je čupa jer narušava izgled betonskih površina, ne znajući koliko zapravo obaj korov leči.

Seje se na sunčanu mestu, a voli peskovitu, dobro dreniranu zemlju. Otpona je na visoke i niske temperature kao i sušu, a uspeva i na vrlo lošem zemljištu. Veoma brzo raste i već nakon tri do četiri nedelje može da se bere.

Ova biljka sadrži omega 3 masne kiseline, spojeve koji se uglavnom nalaze u ribljim uljima. Stoga, jača kardiovaskularni i imuno sistem.

Čuveni lek za zdravlje srca: napravite lekoviti eliksir od peršuna (RECEPT)Čuveni lek za zdravlje srca: napravite lekoviti eliksir od peršuna (RECEPT)Recept za lekoviti napitak koji se u narodnoj medicini koristi već 800 godina - napravite domaći lek od peršuna!

Puna je antioksidanasa koji smanjuju rizik od nastanka raka i štetnog delovanje slobodnih radikala. Ima protivupalna svojstva, pomaže u regulisanju nivoa holesterola u krvi, poboljšava cirkulaciju i sprečava stvaranje ugrušaka krvi u arterijama. Osim toga, usporava starenje i pomaže za lečenje grčeva u mišićima, opušta ih.

Sluzi ove biljke smiruju infekcije i upale u crevima, te infekcije mokraćnog trakta. Efikasna je protiv gorušice, gastritisa, ali i zatvora. Ekstrakt sušenih listova i stabljika deluje protivupalno i kao prirodan lek protiv bolova.

Napomena: Pre korišćenja biljke u lekovite svrhe, obavezno se konsultujte sa lekarom!

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.