Ovu biljku sigurno imate u kuhinji, a ona je čudo protiv nadimanja i gasova: evo koji začin treba da stavite u svako jelo

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, a evo koja biljka sprečava gasove i nadimanje!

Nadimanje stomaka može biti bolno, neprijatno i uzrokuje gasove, a evo kako da se rešite ovog stanja na prirodan način bez lekova, piše Lepa & srećna.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija bolest, poput enekih vidova karcinoma. Ako često osećate nadimanje stomaka, treba da uradite određene analize kako bi se otkrio uzrok, a mnogi stručnjaci za lečenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji. Reč je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vekovima je poznat kao vrlo lekovita biljka u narodnoj medicini.

Prirodni lek za izbacivanje kamena iz žučne kese: uzimajte kašičicu ove lekovite kaše svakog danaPrirodni lek za izbacivanje kamena iz žučne kese: uzimajte kašičicu ove lekovite kaše svakog danaJednostavan prirodni lek protiv kamena u žučnoj kesi - evo recepta!

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lekom koji  rešava problem nadimanja i gasova. Možete skuvati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu creva. Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lek za ceo organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

 procitajte.jpg

Kako da napravite zdrav sok od maline: recept za ukusan napitak bez šećera (RECEPT)

Sok od malina se može pripremiti na više načina, a ovaj recept je jedan od najzdravijih jer se ne dodaje šećer. Veoma brzo i jednostavno se sprema, a pritom ćete isprljati mali broj posuda.

Sastojci:

  • 3 kg malina
  • 3 limuna
  • 1 ,5 - 2 l vode
Šolja ovog napitka dnevno topi masne naslage i leči upale u telu: evo zašto treba da pijete čaj od peršuna (RECEPT)Šolja ovog napitka dnevno topi masne naslage i leči upale u telu: evo zašto treba da pijete čaj od peršuna (RECEPT)Napitak koji leči upale i pomaže da se rešite masnih naslaga - evo šta se dešava u telu ako svaki dan pijete čaj od peršuna sa…

Priprema:

Potrudite se da pronađete što zrelije maline koje ćete dobro oprati i ukloniti zelene ili trule delove. Stavite ih u dublju posudu za kuvanje i izgnječite da puste sok. Limune dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih iseckajte na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Mešavinu prelijte vodom i ostavite je na tihoj vatri dok ne provri. Kada provri, potrebno je da se sok ohladi da biste mogli da ga procedite kroz cediljku i gazu. Proceđen sok sipajte u čiste flaše i hermetički zatvorite. Flaše stavite u veću i dublju posudu za kuvanje u koju ćete sipati vode do vrha flaša. Sačekajte da voda provri i ostavite još desetak minuta da se kuva. Flaše izvadite iz posude, obrišite ih i čuvajte ih na hladnom mestu.

Napomena:

U sok možete dodati med, smeđi šećer ili neki drugi zaslađivač. Za osvežavajući ukus stavite nekoliko kockica leda.

Tekst: Hellasije

Izvor: Sokovi i Sirupi

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.