Ovo je najbolje VOĆE za sprečavanje KORONA virusa: ima antivirusno dejstvo i sprečava infekcije

Jedna voćka ima lekovito dejstvo u pandemiji korona virusa - pojačava imunitet i štiti od infekcije!

Jak imuni sistem je ključan za pobedu korona virusa i izbegavanje infekcije, a prema navodima stručnjaka, jedno voće je vrlo efikasno za jačanje imuniteta, piše Lovesensa.

Reč je o crnoj ribizli, voćki koja ima neverovatna antioksidativna i protivupalna svojstva, kao i veliko dejstvo na obnavljanje odbrambenog sistema tela.

Antocijanini su deo grupe mikronutrijenata poznatih kao polifenoli. Ovi nutrijenti čine da crna ribiza ima tamno ljubičastu boju i čine da ova voćka ime veliku sposobnost izlečenja.

Kako KORONA virus utiče na žene u MENOPAUZI: 9 simptoma na koje treba da obratite pažnjuKako KORONA virus utiče na žene u MENOPAUZI: 9 simptoma na koje treba da obratite pažnjuMenopauza i korona virus - evo kako epidemija utiče na mentalno! zdravlje žene u menopauzi

Poznati farmaceut Majk Vejkmen ističe da većina savremenih ljudi u svojoj ishrani imaju malo polifenola, što može biti jedan od uzroka za slabljenje imuniteta.

Studija Novozelandskog instituta za istraživanje biljaka i hrane dokazuje da konzumiranje crne ribizle pojačava prvu liniju odbrane tela od infekcija, uključujući i sezonske viruse i bakterije.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta u Fukušimi i Istraživačkog centra za lepru i Nacionalnog instituta za zarazne bolesti u Tokiju, takođe su otkrili da antocijanini sadržani u plodu crne ribizle imaju antivirusne efekte protiv niza bolesti.

Antocijanini su ključni za antivirusna svojstva kod crnih ribizla.

Kako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcijaKako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcijaAjurveda pomaže da se zaštitimo od korona virusa - evo koje biljke i napitke treba da uzimate!

Novozelandska crna ribizla ima posebno visok nivo antocijanina zbog dva glavna faktora: povećanoj izloženosti UV svetlostnom zračenju u južnoj hemisferi i hladnoj zimi.

Usled pandemije korona virusa, važno je da svakodnevno radite na jačanju imuniteta. Zato je savršen trenutak da crne ribizle zauzmu vaćno mesto u vašoj kuhinji i jelovniku.

Crne ribizle možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i u bolje snadbevenim piljarama.

Dok provodite vreme kod kuće, ovo je savršen način da eksperimentišete u kuinji, pa možete napraviti od crne ribizle razna ukusna i zdrava jela.

Preporučujemo pekmez od ribizle, sok ili sorbe, kao i pitu i kolače sa ovom zdravom voćkom.

Crna ribizla može biti i zdrva gickalica koja će vam najviše dobrobiti doneti ako je jedete u sirovom stanju.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.