OVO JE LEK KOJI SVAKI LEKAR TREBA DA PREPISUJE: Besplatan je i čini čuda za zdravlje tela i mozga

Besplatan lek koji uništava masne naslage, ubrzava metabolizam, čuva mentalno zdravlje i kičmu!

Još je Hipokrat tvrdio "Hodanje je najbolji lek".

Profesor eksperimentalnih istraživanja na mozgu Šejn O’Mara sa Triniti koledža u Dablinu, kao psiholog i neuronaučnik bavi se istraživanjem funkcija u mozgu, uključujući stres, memoriju, depresiju, kao i odgovore mozga na socijalna, kulturna i politička pitanja.

Šejn O’Mara smatra da je hodanje lek koji bi svaki lekar pacijentu trebao da preporuči, a i sam profesor O’Mara uživa u hodanju i na društvenim mrežama podstiče svoje pratioce da se upuste u duge šetnje.

Pročitajte još:

Najjednostavnije vežbe za mršavljenje: rade se kod kuće, a najviše kilograma skida hodanje u mestu (VIDEO)

Da li šetnja od 1 sat dnevno pomaže da SMRŠATE: evo koliko kg možete ovako izgubiti

Kako treba da hodate da biste skinuli masne naslage: ovako šetanje smanjuje stres i oblikuje telo

O’Mara savetuje da ukoliko dugo sedimo, napravimo pauzu i prošetamo. Talo nije stvoreno za sedelački način života - za njega je to mučenje i biće vam beskrajno zahvalno ukoliko hodate.

Zahvaljujući hodanju izbećićete nepovoljne promene u mišićima, nagomilavanje masnih naslaga, regulisaćete krvni pritisak i ubrzati metabolizam.

Šejn O’Mara ističe da hodanje pozitivno utičle i na mentalno zdravlje:

"Kada hodamo, stanje u našem mozgu počinje iznenađujuće da se menja - postajemo kognitivno pokretni - um se aktivira. Tokom hodanja električni ritmovi moždanih neurona počinju da se aktiviraju i ubrzavaju. Pažnja je pooljšanja, dišemo drugačije, mozak i telo su spremni na akciju," piše Metropolitan.si

U svojoj knjizi "Zahvalnost hodanju" napisao je sledeće:

"Na sopstvenu štetu, zanemarujemo benefite koje bismo mogli imati od hodanja - zdravlje, raspoloženje, sposobnost svesnog razmišljanja. Mnogi od nas danas žive u potpuno neporirodnom okruženju, jer veći deo dana provode prikovani za ekrane, Kada ustanemo iz takvog položaja i malo prošetamo, držanje se menja. Trup i kičma od glave do leđa čine vertikalnu osu i povezani su sa nogama. Suprotno tome, dok sedimo težina tela je najčešće na donjem delu leđa, posebno na repnoj kosti. Na zadnjici se nalazi splet tetiva i mišića koji se protežu tokom kičme, mišića zadnjice i završavaju se u butnoj kosti. Hod je presudan za njihovu aktivaciju."

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

27/02/2021 FRANKA
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com