Ovih 5 namirnica treba izbegavati u pandemiji korona virusa: evo koja hrana razara imunitet, a često je jedemo

Evo kojih 5 namirnica negativno utiče na vaš imuni sistem!

Imunitet je živi sistem osetljiv na spoljašnje faktore. Njegov rad odražava vaše navike (pušenje, osetljivost, fizička aktivnost) i ishranu. Postoje namirnice koje pomažu imunološkom sistemu da efikasno deluje i imaju svoje antivirusno dejstvo. Danas su potrebni u ishrani, kao nikada ranije, piše Lovesensa.

A postoje i one namirnice koje blokiraju rad imunog sistema. Izbacivanje ovih namirnica iz ishrane ili njihovo smanjenje imaće pozitivan efekat po vaš imunitet.

Evo kojih 5 namirnica negativno utiče na vaš imuni sistem:

So

So zamenite drugim prirodnim začinima.

Višak soli u ishrani slabi imuni sistem. To su pre 5 dana objavili naučnici sa Univerziteta u Bonu. Otkrili su da miševi koji su hranjeni previše slanom hranom, čepće pate od ozbiljnih bakterijskih infekcija.

Ova hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaOva hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaPravilno funkcionisanje štitne žlezde neophodne je za zdravlje celog organizma, a evo koja hrana može ovu važnu žlezdu da vrati u…

Naučnici su teoriju testirali i na ljudima. Ispitanici su jeli 6 grama soli dnevno više nego što preporučuje SZO (do 5 grama). Krvni test dobrovoljaca pokazao je izražen imunodeficijent.

Zanimljivo je da je takva količina soli (dodatnih 6 grama) sadržana u samo dve porcije "brze hrane", pa brzoj hrani treba čvrsto reći "NE".

Šećer

Višak šećera negativno utiče na imuni sistem, jer šećer šteti na dva načina.

Prvo, "hrani" patogene bakterije koje rastu i množe se, stvarajući na taj način preveliki teret imunološkog sistema i odvlačeći ga od spoljnih pretnji. I drugo, šećerni glikat, "zbližava" imune ćelije. Njihovom imobilizacijom slatkiši uskraćuju imunološku odbranu tela.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.