Ovi simptomi ukazuju na kamen u bubregu: evo koja hrana čisti bubrege i sprečava nastanak peska i kamena u bubrezima

Lečenje hranom - evo koje namirnice pomažu kod kamena u bubregu!

Kamen u bubregu najčešće se javlja kod osoba između 30 i 60 godine žeivota i nastaje kada je u urinu povišen nivo kalcijuma, oksalata ili mokraćne kiseline, piše Lovesensa.

Kamen može da bude minijaturan i u takvim slučajevima se lako izbacuje preko urina, ali često može i da narste do veličine ping pong loptice i tada blokira deo urinarnog sistema i nastaju bolovi.

Simptomi koji ukazuju na kamen u bubregu su: bol u donjem delu leđa, bol u stomaku koji traje satima, umor, teškoće prilikom ležanja, mučnina, bol tokom uriniranja, pojava krvi u urinu.

Sprečite bolesti bubrega: zaboravite što pre na ovih 10 navikaSprečite bolesti bubrega: zaboravite što pre na ovih 10 navikaRešite se loših navika - 10 načina da sačuvamo zdravlje bubrega...

Namirnice koja pomaže kod kamena u bubregu su: cvekla, špargla, rabarbara, crna čokolada, bobičasto voće, peršun, celer, orašasti plodovi (badem, kikiriki, indijski orah), praziluk, soja, žitarice (ovsene pahuljice, klice i žitarice od celog zrna).

Najbolji način da smanjite rizik od pojave kamena u bubregu jeste da svakodnevno pijete dovoljno vode i ogranićčite unos soli.

Napomena: Ukoliko se lečite od kamena u bubregu ili osećate nabrojane simptome, obavezno se konsultujte sa stručnjakom!

JEFTIN NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA: napravite čudotvoran sok od šargarepe i limuna za Izbacivanje otrove iz telaJEFTIN NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA: napravite čudotvoran sok od šargarepe i limuna za Izbacivanje otrove iz telaSlatki spoj 4 moćna saveznika protiv otrova u telu! Evo kako se pravi super detoks sok...

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.