Ove semenke podstiču mršavljenje i jačaju ljubavnu želju: lekovita biljka koju vredi koristiti u ishrani

Lekovito seme koje pomaže kod mršavljenja, visokog holesterola i regulisanju šećera u krvi - evo zašto grčko seme treba da zauzima važno mesto u vašem jelovniku!

Ako želite da smršate, a ne želite da gladujete i da iscrpljujete telo strogim dijetama, grčko seme ili piskavica je pravi dodatak ishrani za vas, piše Lepa & Srećna

Ovo sitno seme koristi se u kulinarstvu i medicini, a čini da se osećamo sitim čak i ako prepolovimo uobičajene porcije. Pri tome, usporava apsorpciju šećera u stomaku i stimuliše proizvodnju insulina, pa zato pomaže obolelima od dijabetesa tako što obara nivo šećera u krvi.

Ako vas često boli glava, treba da jedete ovu hranu: evo koje namirnice uklanjaju glavoboljuAko vas često boli glava, treba da jedete ovu hranu: evo koje namirnice uklanjaju glavoboljuPojedine glavobolje uzrokovane su nedostatkom vitamina koji se nalaze u pojedinim namirnicama koje leče glavobolju.

Za efikasnu dijetu, treba dodati 10 g piskavice u doručak, što će smanjiti apetit i pomoći vam da prepolovite ručak. Grčko seme možete uzimati i u prahu, a zahvaljujući dejstvu na hormone, može da pojača ljubavnu želju kao i broj i pokretljivost spermatozoida.

Izvor: Lepa & srećna

procitajte-jos5

Simptomi, ishrana i posledice kod problema sa štinom žlezdom: šta treba da znate o hipertireozi i hipotireoze

  

Štitna žlezda najčešće oboleva od dva problema sličnog imena, ali različitog uzroka. Hipertireoza je stanje u kojem je funkcija štitne žlezde prekomerna, dok je hipotireoza problem u kojem je rad štitne žlezde smanjen.

Ovi problemi imaju različite simtome i uzroke nastanka, zbog čega je potrebno različito ih tretirati.

5 organa na čije zdravlje utiče štitna žlezda5 organa na čije zdravlje utiče štitna žlezdaOpšte je poznato da tiroida kontroliše metabolizam, a samim tim i težinu... Međutim, štitna žlezda utiče i na pet važnih organa u…

Ubrzana funkcija štitnjače uzrokuje višak hormona, koji dovodi do ubrzavanja metabolizma. Glavni pokazatelj ovog stanja je povišena koncentracija hormona štitnjače T3 i T4, snižena koncetracija TSH-a i simptomi ubrzanog metabolizma.

Smanjena funkcija ogleda se u pokazateljima kao što su snižena koncentracija hormona štitnjače, T3 i T4, kao i povišena koncentracija TSH-a. Smanjena funkcija štitnjače uzrokuje nedostatak hormona koji dovodi do usporavanja metabolizma u tkivima i celom organizmu.

Češći poremećaj je hipotireoza, jer stres i ubrzan stil života, neuravnotežena ishrana, zračenja i teški metali dovode do oštećenja tkiva štitnjače i time do iscrpljenosti, odnosno smanjenja funkcionalne rezerve hormona.

Hipertireoza dovodi do uvećanog stvaranja aktivnih hormona, zbog čega dolazi do ubrzanog metabolizma, srce brže kuca, krvni pritisak je viši, dolazi do gubitka težine, povećanje apetita, znojenja, osećaja vrućine i izbočenosti očiju.

Hipotireoza dovodi do usporavanja telesnog metabolizma, zbog čega se javlja umor, uvećanje telesne mase, drhtavica, zatvor, suvoća kože i kose.

10 prirodnih lekova za neaktivnu štitnu žlezdu

U slučaju hipertireoze treba izbegavati plodove mora, jodiranu so, punomasno mleko i rafinisano brašno, koje sadrži manje hranljivih materija od celog zrna pšenice, teško se vari i ima visok glikemijski indeks.

Kod hipotireoze treba izbegavati hranu koja onemogućava preuzimanje joda iz krvi, poput prosa, soje, senfa, karfiola, rafiniranih namirnica koje sadrže gluten.

Hipertireoza ako se ne prepozna može da izazove slabljenje srca, osteoporozu, mršavljenje, malaksalost, odnosno iscrpljivanje organizma, zbog čega se hitno mora krenuti sa terapijom.

Hipotireoza je "tihi ubica" jer štitnjača postepeno popušta, čime smanjuje životnu energiju i dovodi do hroničnih upalnih procesa.

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.