Ove navike loše utiču na zdravlje probave: evo šta može izazvati preosetljivost na gluten

Evo koje navike mogu uticati na loše stanje probave!

Doskora većina ljudi nije znala šta je gluten, da bi u poslednjih dvadeset godina postali svesni negativnih efekata unosa glutena i štetnih zdravstvenih posledica koje se javljaju kod osoba kod kojih postoji intolerancija na gluten.

Reakcije mogu biti ozbiljne i ne deluju samo na creva već i na raspoloženje, nivo energije, itd.

Ipak, kako objašnjava dr Alesio Fasano (Alessio Fasano), stručnjak za gastrointestinalno zdravlje, uzroci dijareja znaju da budu mnogo kompleksniji. Naime, dijareje i problemi sa probavom mogu biti uzrokovani i stresom, upotrebom antiupalnih lekova kao što je aspirin, korišćenjem antibiotika, steroida, posledica crevnih infekcija ili pak niskog unosa vlaknaste hrane, a preterane konzumacije hrane bogate šećerom.

Šta se dešava u organizmu ako počnete da izbegavate glutenŠta se dešava u organizmu ako počnete da izbegavate glutenDa li je bezglutenska dijeta, ukoliko niste alergični, dobra za naše zdravlje? Istraživači su došli do odgovora - kako naš…

Takođe, jedan od uzroka probavnih problema može biti i konzumacija alkohola, ili čak carski rez. Upravo ovi okidači dovode do slabog imunološkog odgovora organizma, do pojave alergija na različite vrste hrane i, kao posledice toga, do crevnih problema, pre svega, dijareje. Sve ovo se ne može ubrojati u klasične alergije, već predstavlja preosetljivost organizma, koja može imati intenzivne simptome. Svi ovi uzroci zahtevaju potpunu promenu načina života i unos zdravih bakterija, kako bi organizam postao zdraviji.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.