Ovaj napitak smanjuje visok pritisak: napravite čaj od božanske biljke i obnovite zdravlje organa

Napitak od kombuhe je eliksir dugovečnosti - neverovatan prirodni lek protiv viaokog pritiska!

Visok krvni pritisak ili hipertenzija može da izazove niz ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su srčani i moždani udar, piše Loveseensa.

Pored propisane terapije za hipertenziju, pritisak možete vratiti u normalu i promenom određenih navika. Ako imate visok pritisak, smanjite unos soli i svakodnevno jedite raznovrsno voće i povrće. Međutim, jedan napitak se pokazao kao vrlo delotvoran u borbi protiv hipertenzije - čaj od kombuhe.

Kombuhu nazivaju "božanska gljiva" jer je prema legendi baš ona zaslužna za besmrtnost bogova. Hiljadama godina unazad kombuha se smatra za eliksir dugovečnosti, a predstavlja neobičan spoj bakterije i kvasca i tako stvara mnogobrojne nutritivne supstance.

Jača imunitet, čisti jetru i podstiče probavu: evo kako da napravite čaj od lekovite kombuha gljive (RECEPT)Jača imunitet, čisti jetru i podstiče probavu: evo kako da napravite čaj od lekovite kombuha gljive (RECEPT)Evo kako da na jednostavan način napravite moćni napitak od kombuha gljive koji podstiče probavu, jača imunitet, čisti jetru i…

Kombuha nastaje fermentacijom zelenog ili crnog čaja i na taj način postaje moćan prirodni probiotik koji čuva zdravlje creva. Devet različitih istraživanja pokazala su da probiotici imaju pozitivan uticaj i na visok krvni pritisak. Ispitanici su svaodnevno uzimali različite prirodne probiotike tokom 8 nedelja. Krajnji rezultat pokazuje da probiotici mogu da snize visok krvni pritisak.

Pored kombuhe, možete konzumirati i druge prirodne probiotike poput jogurta, tempeha, miso paste i kimči kiselog kupusa.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.