Ovaj način ishrane smanjuje rizik od raka dojke: evo šta treba da pojedete tokom svakog obroka

Neophodna hrana u svakom obroku - ako se ovako hranite, smanjićete rizik od raka dojke za 11 odsto!

Istraživanja su pokazala da je odlična prevencija od karcinoma dojke promena načina ishrane, a evo šta treba da jedete svakog kao zaštitu od bolesti, piše Lepa & srećna.

Na Harvardskom univerzitetu dokazano je da ukoliko redovno konzumirate voće i povrće, smanjujete rizik od karcinoma dojke.

Asparagin utiče na širenje raka dojke: evo koja hrana sadrži ovu aminokiselinuAsparagin utiče na širenje raka dojke: evo koja hrana sadrži ovu aminokiselinuNajnovija istraživanja pokazuju da asparagin podstiče širenje raka dojke, a evo koja hrana sadrži ovu opasnu aminokiselinu!

Stručnjaci ističu da biljke kupusnjače ili kupusasto povrće, kao i žuto i narandžasto povrće imaju neverovatan efekat u prevenciji bolesti.

Istraživanja dokazuju da osobe koje jedu 5 porcija voća i povrća dnevno imaju za 11 odsto manji rizik od raka dojke.

Preporučuje se da uz ručak ili večeru uvek imate salatu od sirovog povrća, da za svaki ručak imate porciju jela od kuvanog povrća, a da imate dve voćne užine tokom dana.

Šta sve leči ljubičasta hrana: 6 ljubičastih namirnica protiv kancera i teških oboljenjaŠta sve leči ljubičasta hrana: 6 ljubičastih namirnica protiv kancera i teških oboljenjaLjubičaste namirnice uspešno deluju protiv upala i štetnih radikala, a evo koje ljubičasto voće i povrće treba da jedemo da bismo…

Ovakav način ishrane pomoću antioksidanata i mikronutrijenata pomaže u prevenciji bolesti, a savetuje se da jedete hranu bogatu vlaknima (testenine, ovsene pahuljice, ječam, hleb od celog zrna pršenice). Takođe, preporučuje se izbegavanje alkohola i zasićenih masti.

Redovno sami pregledajte grudi, idite na preglede i promenite način ishrane kako bi sačuvali zdravlje.

Izvor: Lepa & srećna 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.